G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,76
GBP40,66
BIST10.000,09
GR. ALTIN2.432,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme Planı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme Planı / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme Planı makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Yaşlanma genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak yaşanmaktadır. Doğru bir beslenme ile hem cilt görünümündeki yaşlanmayı hem de metabolizmamızın yaşlanmasını yavaşlatabilir, hücrelerimizi onarabiliriz. Renkli beslenme, omega 3, avokado, zeytinyağı gibi yüksek kaliteleli yağları diyete eklemek, insülin seviyesini korumak yaşlanmayı geciktirmede temel unsurlardır. Bunun yanı sıra aralıklı oruç yapmak ve temiz gıda tüketmek büyük önem taşır. Çünkü ne yersek, ne içersek biz o’yuz.

Öncelikle yapabileceğimiz beslenme değişikliklerinin başında anti-inflamatuar besin kullanımı gelmektedir. Bunun için renkli beslenmek büyük önem taşır. Tabağınızda ve öğünlerinizde renk çeşitliliği olması önemlidir. Mor, turuncu, yeşil, sarı, kahverengi, kırmızı renkli gıdaların hepsinden tüketmemiz gerekir. Günde 8-12 porsiyon sebze-meyve tüketmek gerekli vitamin ve mineral desteğini sağlayacağı için yaşlanmayı geciktirir. (Günde 20 avuç sebze 10 porsiyon sebze anlamına gelir.) Brokoli, roka gibi turpgiller tüketilmelidir. Ceviz, çilek ve yaban mersini bilişsel fonksiyonu artırır. Yemeklerde zerdeçal baharatını kullanmak da anti-inflamatuar beslenmede önemlidir.

Yüksek kaliteli diyet yağlarıyla beslenin ! Yumurta sarısı, somon, deniz yosunu, morina ve sardalya gibi deniz ürünlerinde omega 3 çeşidi olan DHA bulunur ve beyin gelişimde oldukça etkilidir. Orta zincirli trigliserid içeren (MCT) hindistancevizi yağı ve tereyağının ayrıştırılmasıyla oluşan ghee yağı (sade yağ) tüketebilirsiniz. Soğuk sıkım zeytinyağı da sağlıklı yağlardandır. Filagrin içeriği, birçok vitamin mineral yönünden zengin olan avokadoyu da günde 1 orta boy tüketebilirsiniz.

İnflamatuar bir hormon olan insülin seviyesinin korunması yaşlanmayı geciktiricek olan mitokondri sağlığı açısından çok önemlidir. Bu yüzden glisemik yükü düşük bir beslenme tercih edilmelidir. Tahıl ve ilave şekerlerin diyette çok fazla olması insülin seviyesinin bir anda yükselip birden düşmesine neden olur. Bu yüzden bu gıdaları diyetten çıkarmanız yaşlanmayı geciktirmek için faydalı olucaktır.

Aralıklı oruç yapabilirsiniz. Vücuttaki bağışıklık ve sindirim sistemi aynı anda çalışmaz. O yüzden sindirimi belirli saat aralıklarında durdurmak bağışıklığı güçlendirerek yaşlanmayı geciktirir.

Bunların hepsine dikkat ederken organik ve temiz içerikli gıdaya ulaşmayı unutmayın. Gıdalardaki tarım ilacı kalıntısını maksimum seviyede arındırmaya çalışın.

Gıdaları hazırlarken pişirme tekniklerine de dikkat edilmelidir. Gıdaları ısı ve teşe direk maruz bırakmayın. Yanıkların oluşmamasına dikkat edin. Kızarmış gıdaları taze sebzelerle birlikte tüketmeye çalışın.

Yaşlanmayı Geciktiren Beslenme Planı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!