G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kilo Verme Sürecinde Yapılan Hatalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo Verme Sürecinde Yapılan Hatalar / Haberin Peşinde Urfa

Kilo Vermek için bilgi mi arıyorsunuz? Kilo Verme Sürecinde Yapılan Hatalar makalesine göz atın ve Kilo Vermek hakkında daha fazla bilgi edinin 

Günümüzde ‘kilo verme sorunu’ gittikçe artarak görülen problemlerden biri haline geldi. Sağlıklı ve şekersiz adı altında satılan gıdalara oldukça fazla yönelmek kilo verme sürecinde yapılan en büyük hatalardan biridir. Gıda etiketi okumak bu yanılgıya düşmemek için önemli rol oynamaktadır. Az yiyip sık yemek yıllardan beri diyet deyince aklımıza gelen ilk düşüncedir. Fakat artık bunun doğruluğu kabul edilmemektedir. Her gün tartılmak da diyette yapılan en büyük hatalardandır. Su içmeyi ihmal etmek ve detoks sularından mucizeler beklemek de bu hataların başında gelmektedir.

1-Rafine şeker içermeyen tatlılardan yüksek porsiyonlarda tüketmek

Sosyal medyada karşımıza çıkan ‘fit tatlı’, ’şekersiz alternatifler’ gibi gönderiler bu algıya kapılmamıza sebep olabiliyor. Bir tatlının içinde rafine şeker yerine bal, pekmez, agave şurubu veya hurma olması maalesef onu daha düşük kalorili yapmıyor. Sadece rafine şeker içermediği için daha sağlıklı hale getiriyor. Kilo verme sürecinde rafine şeker içermediği için bir gıdayı tüketip yüksek porsiyonlarda yemek kilo vermenize engel olabilir.

2-Diyet ürünler tüketmek

Market raflarında gördüğümüz çoğu diyet, şekersiz adı altında satılan ürün oldukça fazla katkı maddesi içermektedir. Şeker içermeyen ürünlerin içindekiler kısmına baktığınızda elma suyu konsantresi, mısır şurubu, glikoz şurubu gibi içeriklere sahip olduğunu görebilirsiniz. Bu yüzden bir ürünü almadan önce özellikle kilo verme sürecindeyseniz etiket okuma oldukça fazla önem taşıyor.

3-Çok sık ara öğün yapmak

Az yiyip, sık yeme diyet efsanelerinden biridir. Fakat 2 saatte bir öğün yaptığınızda kan şekerinizde çok sık dalgalanmalar görülür. Kan şekeri arttığında insülin salgılanır. İnsülin inflamatuar bir hormon olduğundan yağ yapımını hızlandırır. Bu yüzden öğünler arasında en az 4 saat bırakmak sağlıklı beslenme ve kilo verme açısından büyük önem taşır.

4-Su tüketimini ihmal etmek

Su vücuttaki çoğu metabolizmanın düzgün çalışabilmesi için büyük önem taşır. Yağ yakma metabolizmasında da çok önemli bir göreve sahiptir. Özellikle kış aylarında su tüketimi azalmaktadır. Bu yüzden özellikle kış mevsiminde su tüketimine oldukça özen gösterilmelidir.

5-Hergün tartılmak

Kilo verme sürecinde yapılan en büyük hatalardan biri de her gün tartılmaktır. Vücuttaki ödem strese, hava durumuna, bir önceki yedilen yemeğe, hareketlilik durumuna göre günden güne hatta saatten saate değişiklik gösterebilir. Bu da tartıya yansımaktadır. Her gün tartılmak bu yüzden yanlıştır. Ödemin sebep olduğu kilo fazlalığı motivasyonu düşürüp, kilo verme sürecini etkileyebilir. Bu yüzden haftada 1 tartılmak ideal olandır.

6-Detoks içecekleri ile zayıflamaya çalışmak

Vücudumuzun kendi detoksifikasyon metabolizmaları vardır. Karaciğer, böbrek gibi organlar detoksifikasyonda oldukça önemli rol oynar. Bu organlarınız düzgün çalışıyorsa vücudunuz zaten zararlı atıkları atmak için sürekli çalışmaktadır. Tabii ki bol sebze içerikli detoks suları ile bu metabolizmaya zaman zaman yardım edebiliriz. Fakat bu doğrultuda kilo vermeyi beklemek yanlıştır. Kilo verme sürecinde ödem atmak tabii ki önemlidir fakat yağ kaybı kilo vermede en önemsediğimiz parametrelerdendir.

Kilo Verme Sürecinde Yapılan Hatalar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!