G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,77
GBP40,69
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.409,58
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Davutoğlu’ndan seçim değerlendirmesi: “AKP dağılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda seçim sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan’ın artık MHP lideri Bahçeli ile seçim kazanamayacağına dikkat çeken Davutoğlu, “AKP dağılma sürecine girdi” dedi.

Gelecek Partisi Lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de yayınlanan Gündem Özel programının misafiri oldu. Yerel seçim sonuçlarına odaklanarak, “CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısında bedeller ödedik. Türk siyasetinde benim kadar ağır bedel ödeyen insan azdır. Protestoları göze aldık” mesajını iletti. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, ‘yerel halk’ ifadeleriyle gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştiren açıklamasına ilişkin olarak Davutoğlu, “Ekonomi bilgisinden yoksun bir açıklama. Takip ettiği siyaset bilgi değil, algı siyaseti. İngilizce bilen ekonomi forumlarına katılan herkes ‘locals’ ifadesinin yerleşik yatırımlar için kullanıldığını bilir. Ekonomide Şimşek’in günah keçisi ilan edilme sürecinde düğmeye basıldı” şeklinde konuştu.

‘AK PARTİ YEREL SEÇİM SONRASI DAĞILMA SÜRECİNE GİRDİ’

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde mağlubiyet yaşadığına dikkat çekerek Bahçeli’nin bu ittifaktaki rolüne vurgu yaptı. Yerel seçimlerde yüzde 0.07 oy alan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, “AK Parti yerel seçim sonrası dağılma sürecine girdi” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bahçeli, AK Parti’yi dizayn etmeye çalışıyor. 31 Mart sonrası Cumhur İttifakı dağılmaya başladı. Cumhur İttifakı yavaş yavaş parçalanıyor. Önce Yeniden Refah Partisi ayrıldı, ayrılmadıysa bile bir çizgi koydu. AK Parti içerisinde tartışmalar var. Görülen bir parçalanma olmasa bile ortak çıkarları olduğu için birleşiyorlar. Geçen sene Millet İttifakı seçimi kazanamayınca muhalefette ciddi bir dağınıklık oldu. Şimdi ise yerel seçim yenilgisi sonrası Cumhur İttifakı’nda aynı dağılma süreci adım adım başlıyor. Sayın Bahçeli, Mehmet Şimşek çıkışıyla birlikte ‘biz ekonomiden sorumlu değiliz’ mesajını verdiğini düşünüyorum”

‘ERDOĞAN’IN BAHÇELİ İLE SEÇİM KAZANMA ŞANSI YOK’

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yol ayrımında olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu:

“Erdoğan’ın artık Bahçeli ile seçim kazanma şansı yok. Sayın Erdoğan’ı önümüzdeki günlerde çok ciddi yol ayrımları bekliyor. Bu yol ayrımlarına nasıl karar vereceği de hem AK Parti’nin hem de şahsi kariyerinin nasıl gideceğine ve hatta nasıl biteceğine karar verecek”

Davutoğlu’ndan seçim değerlendirmesi: “AKP dağılıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!