G-CV0ZL47F6D
USD32,48
EURO34,84
GBP40,95
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.440,21
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

HİLVAN’DA GERGİNLİK DEVAM EDİYOR! DEM PARTİ: HİLVAN’DA HALKIN KAZANIMLARI GASP EDİLMEK İSTENİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin yıllar sonra belediyeyi kazandığı Hilvan’da AK Parti’nin itirazı sonucu ilçe seçim kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

DEM Parti’nin 45 yıl sonra kazandığı Urfa’nın Hilvan ilçesinde AK Parti 15 sandığa itiraz etti.

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, DEM Parti’nin kazandığı Hilvan’da, İlçe Seçim Kurulu’nun oyların yeniden sayılmasına karar vermesi ilçede tansiyonun yükselmesine neden oldu.

DEM Parti yeniden sayım kararı sonrası ilçe halkının kazanımlarının gasp edilmek istendiğini belirterek çağrıda bulundu. Dem Partiden yapılan açıklamada, “Gün irademize sahip çıkma günüdür. Tüm duyarlı halkımızı acil olarak Hilvan’a çağırıyoruz” denildi.

‘HİLVAN HALKI SOKAKLARDA DİRENİYOR’

Urfa’da, daha önceki seçimlerde AK Parti’nin elinde olan birçok belediye 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile birlikte DEM Parti’ye geçti. DEM Parti geleneğinden gelen partilerin 1979 yılından beri kazanamadığı Hilvan Belediyesi’nde de 45 yıl sonra bir ilk yaşandı . Hilvan ilçesinde uzun yıllar Saadet Partisi ve sonrasında AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Aslan Ali Bayık seçimi kaybetti ve Hilvan’da DEM Parti seçimi önde tamamladı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Hilvan’da kazanan isim DEM Parti’nin adayı Serhan Paydaş oldu.

Seçim akşamı başlayan gerginlik İlçe Seçim Kurulu’nun “yeniden sayım yapılması” kararı sonrası yeniden tırmandı. DEM Parti, ilçe halkının kazanımlarının gasp edilmek istendiğini belirterek çağrıda bulundu.

Avukat Ronayi Paydaş ise yaptığı açıklamada, “Orada kaç tane sandık varsa hepsi yakılmış hem kendileri yakıyor hem de itiraz ediyorlar. Seçimi, DEM Parti 521 oy farkla kazandı. YSK oyları sayarken bu yanan sandıkları her iki taraf açısından sıfır saydı, 521 oy farkla DEM Parti adaylarının kazandığını söyledi. Tutanaklarını da kendilerine teslim ettiler. Bunlar hile ile gasp ve tehditle Hilvan halkının iradesini iptal etmek istiyorlar. Buna karşı da Hilvan şu anda sokaklarda direniyor.”

DEM Parti’nin çağrısıyla yüzlerce kişi Adliye Sarayı önünde toplandı. Burada toplanan kalabalık kitle ile birlikte açıklama yapan DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, demokrasiye ve hukuka sahip çıkmak için toplandıklarını ve demokratik haklarını kullanarak halkın iradesine sahip çıkacaklarını söyledi.

HİLVAN’DA GERGİNLİK DEVAM EDİYOR! DEM PARTİ: HİLVAN’DA HALKIN KAZANIMLARI GASP EDİLMEK İSTENİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!