G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu! 1 Ekim’den sonra plan yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu! 1 Ekim’den sonra plan yapılacak / Haberin Peşinde Urfa

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin üniversite heyecanı ve hayalleri şimdiden başladı. Geçtiğimiz eğitim döneminde corona virüsü sebebiyle mart ayından kapanan üniversitelerin ne zaman açılıp açılmayacağı merak edilmeye başlandı. YÖK’ten yapılan açıklamada, üniversitelerin 1 Ekim’den son planlama yapılması istendi. İşte detaylar… 

Üniversite adaylarının kayıt heyecanı devam ederken, okulların ne zaman açılıp açılmayacağı büyük merak konusu oldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada üniversitelerin 1 Ekim’den sonra açılmak için planlama yapması gerektiğini duyurdu.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurumu tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

* Son günlerde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımıza öğrencilerimizden ve velilerimizden üniversitelerimizin açılması ile ilgili sıklıkla sorular gelmekte, bilgi istenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla konuya ilişkin bir açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur.

* Tüm dünyada 20 milyondan fazla kişinin enfekte olduğu salgın, yükseköğretimi de etkilemeye devam etmekte ve uzun vadeli yeni önlemlere ihtiyaç duyulmaktadır.

* Bazı ülkeler 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminin tamamen dijital ortamda uzaktan öğretim ile yapılacağını belirtmiş iken, karma yöntemi benimseyeceklerini, yüz yüze ve çevrimiçi karma yöntemleri kullanacaklarını, uzaktan öğretim ve örgün öğretimi fakülte/program esaslı uygulayacaklarını açıklayan ülkelerin sayısı da az değildir.

* Ülkemizde 45.000 bine yakın üzerinde program bulunmaktadır ve her bir programın kazanım hedefleri doğrultusunda uygulanma yöntemleri değişkenlik arz etmektedir. Nitekim edebiyat, sosyoloji, moda tasarımı programlarıyla ebelik veya geleneksel el sanatları yahut tıp, diş hekimliği ve pilotaj programlarının eğitim öğretim süreçleri birbirinden çok farklıdır.

* Bugün itibariyle; üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamaları istenmiştir.

KONYA’DA YÜKSEKÖĞRETİM ONLİNE OLACAK

Konya Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ortaklaşa aldıkları kararla 2020-2021 güz yarıyılında teorik ve uygulamalı tüm derslerin uzaktan ve online yürütüleceğini duyurdu.

Üniversitelerin açılış tarihi belli oldu! 1 Ekim’den sonra plan yapılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!