G-CV0ZL47F6D
USD32,42
EURO34,84
GBP40,93
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.438,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bursluluk sınavı ne zaman, giriş belgesi nereden alınır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS), öğrencilerin eğitim hayatları için önemli bir dönemeç oluşturuyor. Bu sene sınav, 02 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Sınav iki oturumda gerçekleşecek; birinci oturum 09:30’da,ikinci oturum ise 11:30’da başlayacak.

Sınav, öğrencilerin tercih edecekleri liseler için önemli bir kriter olarak kabul ediliyor. Ancak her öğrencinin sınava girmesi zorunlu değil. Sınavsız öğrenci alan okulları tercih edecek öğrenciler için bu sınav bir gereklilik teşkil etmiyor.

Sınav başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapıldı ve başvuru onayları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Sınav giriş belgeleri ise 24 Mayıs 2024 arihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişilebilir olacak ve okul müdürlüklerince onaylanarak öğrencilere teslim edilecek.

Sınava girecek öğrencilerin yanlarında, fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgesi ile birlikte geçerli bir kimlik belgesi bulundurması gerekiyor. Bu belgeler; T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport olabilir. Yabancı uyruklu öğrenciler için ise İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi geçerli olacak.

Sınavın içeriği, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi becerilerini ölçmeye yönelik olacak. Sınav soruları, 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak hazırlanacak ve her alan için farklı becerileri test edecek nitelikte olacak.

Bu sınav, öğrencilerin lise eğitimlerine hangi kurumda devam edeceklerini belirleyecek önemli bir adım. Bu nedenle, öğrencilerin ve velilerin sınavla ilgili tüm detayları dikkatle takip etmeleri ve gerekli hazırlıkları zamanında yapmaları büyük önem taşıyor.

Bursluluk sınavı ne zaman, giriş belgesi nereden alınır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!