G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa’da tüp mide ameliyatları yapılmaya başlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da tüp mide ameliyatları yapılmaya başlandı / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA – 21.09.2023 – HİBYA – Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatları yapılmaya başlandı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Felat Çiftçi, tüp mide ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Felat Çiftçi, en çok kullanılan cerrahi girişimlerden birinin tüp mide ameliyatı olduğunu halk arasında ise “mide küçültme ameliyatı” olarakta bilindiğini belirtti. Dr. Çiftçi, “Tüp Mide Ameliyatında 3 küçük delik açılarak Laparoskopik(kapalı ameliyat) yöntemiyle midenin yüzde 80'ini kesip çıkarılıyor. Böylece midenin gıda alımı kısıtlanmış oluyor. Ameliyat kapalı yöntemle gerçekleştiği için sadece karın bölgesinde çok ufak 3 adet kesi izleri bulunuyor. Bu çizgiler 1-2 ay içinde tamamen görünmez hale gelir.” şeklinde konuştu.

Dr. Felat Çiftçi, “Obezite tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve şehrimizde de endüstriyel besinlerin girmesi ile beraber ciddi bir sorun haline gelmiştir. Unutmayın obezite hem fiziki bir rahatsızlık olmasının yanında sebep olduğu Diyabet, HT, Kalp-Damar rahatsızlıkları, OSAS, Hiperkolesterolemi, Meme kanseri gibi hastalıklar ile beraber kanserden çok daha fazla ölümlere sebep olmaktadır. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak obezite ile ilgili mücadelemizi sürdürmekte olup hastalarımıza bir müjdeyi de vermiş olalım. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mide küçültme ameliyatları yapılmaya başlandı. Daha önce mide balonu takılan ve ona rağmen kilo veremeyen veya hiç diyet almasına rağmen kilo veremeyen hastalarımızı Tüp mide ameliyatı dediğimiz mide küçültme ameliyatı yapılması için genel cerrahi polikliniğimize bekliyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Şanlıurfa’da tüp mide ameliyatları yapılmaya başlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!