G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kovid-19 saç ve ciltte hasar bırakıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kovid-19 saç ve ciltte hasar bırakıyor / Haberin Peşinde Urfa

Kovid-19, saç derisi zayıf olanlarda saç dökülmesine yol açarken, deri problemleri olanlarda ise kalıcı hasar bırakabiliyor. Uzmanlar Kovid-19’a yakalanma ihtimali göz önüne alınarak bağışıklığın güçlendirilmesine ve saat 22.00 ilâ 03.00 arasındaki uykunun önemine dikkat çekiyor.

Omicron varyantı ile birlikte Kovid-19 vakalarında artış yaşandı. Aşı, maske ve mesafe nedeniyle hastalık hafif atlatılsa da bağışıklığın düşmesine neden olan koronavirüs vücuttaki zayıf noktaları hedef alıyor.

Kovid-19, saç derisi zayıf olanlarda saç dökülmesi, deri problemleri olanlarda ise kalıcı hasar bırakabiliyor. Uzmanlar hastaların her an Kovid-19’a yakalanma ihtimalini göze alarak bağışıklıklarını güçlendirmenin önemli olduğunun altını çiziyor.

Dr. Serhat Koran

SAÇLAR DÖKÜLÜYOR

Kovid-19’a yakalanmadan önce bağışıklığı zayıf olan bölgelerin hastalıktan sonra zarar gördüğüne dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, “Kovid-19 zayıf olan bölgeye yerleşiyor ve orayı daha çok etkiliyor. En yaygın görünen hasarlar saç dökülmesi, deride koyuluk ve hafıza kaybı. Saç derisi zayıf olan kişiler Kovid-19’a yakalandıktan sonra birkaç ay içinde saç dökülmesiyle karşılaşabiliyorlar. Ciltte melanin adı verilen kahverengi bir pigment vardır. Bunun sayısı arttığında ciltte koyulaşma meydana gelir. Kovid-19 da ciltteki bu pigmentlerin artmasına neden olabiliyor” dedi.

UYKU ÇOK ÖNEMLİ

Kovid-19’la mücadelede bağışıklığın öneminin altını çizen Koran, “Bu işin temeli sizin bağışıklığınızın ne kadar güçlü olmasında yatıyor. Kovid-19 öncesi ve sonrası bağışıklığı yüksek tutmak gerekiyor. Maske, mesafe ve hijyene önem verilmeli. Hastaların uyku sürelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle akşam 22.00 ile sabah karşı 03.00’de melotonin denen bir hormon salgılanıyor. Bu hormonun özelliği şu bu bizim hücrelerimizdeki atıkları temizliyor” şeklinde konuştu.

Omicron,Kovid-19,Serhat Koran,Fitoterapi

Kovid-19 saç ve ciltte hasar bırakıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!