G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,81
GBP40,54
BIST10.055,98
GR. ALTIN2.422,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dijital obezite yaşanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital obezite yaşanıyor / Haberin Peşinde Urfa

Sabri Ülker Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’na Kovid-19 damga vurdu…

Sabri Ülker Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Beslenme, Sağlık Okuryazarlığı ve Eğitim Konferansı’na Kovid-19 damga vurdu. Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu toplantıda, salgınla birlikte artan teknoloji kullanımının yıkıcı etkilerini aktardı. Ekran karşısında geçirilen sürenin bağımlılığa dönüşmesinin aile ve sosyal hayatta sorunlara yol açtığına işaret eden Seferoğlu, “Bireyin internet kullanımını kontrol edememesi, teknolojide aşırılık iş, aile ve sosyal hayatta sorunlara yol açıyor. Bu durum aynı zamanda birer dijital ebeveyn olmanın gereği. Çocuklara rehberlik yapmak, onlara zarar verecek durumlar hakkında bilgi vermek şart. Vücuda ihtiyaçtan fazla kalori yüklenmesi obeziteye neden oluyorsa, benzer şekilde zihne kullanabileceğinden fazla miktarda bilgi/bildirim yüklenmesi de dijital obeziteye neden oluyor” şeklinde konuştu.

MİYOP ARTTI

Casey Eye Institute Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Oğul Üner, uzun süreli ekran kullanımının görme bozukluğuna ciddi etki ettiğini ifade ederek, “Geçen sene yayınlanan ve 120 binin üzerinde çocuğun bulunduğu bir araştırmaya göre sadece 2020 senesinde miyop (uzağı net görememe) hastalığında 2-3 kat artış gözlemlendi. Bu fark özellikle genç (6-8 yaş) çocuklarda daha belirgindi. Bunun en büyük sebeplerinden birinin sık ekran kullanımı olduğunu düşünüyoruz. Her çocuk için ilk göz muayenesi ve gözlük takan çocuklar için düzenli muayene büyük önem taşıyor” diye konuştu.

GAYEMİZ FARKINDALIK

Salgın gibi zorlu süreçlerde çocuklara nasıl yaklaşılacağı konusunda uzmanlardan bilgi almanın önemine dikkat çeken Sabri Ülker Vakfı Genel Müdürü Begüm Mutuş ise, bu şekilde kamuoyunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

​Sabri Ülker Vakfı,Süleyman Sadi Seferoğlu,Begüm Mutuş

Dijital obezite yaşanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!