G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,74
GBP40,64
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.396,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kıl Dönmesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıl Dönmesi / Haberin Peşinde Urfa

Kıl Dönmesi için bilgi mi arıyorsunuz? Kıl Dönmesi makalesine göz atın ve Kıl Dönmesi hakkında daha fazla bilgi edinin 

Kıl dönmesi daha çok erkeklerde görülmekle birlikte kadınları da ilgilendiren bir hastalıktır. Daha çok kuyruk sokumu bölgesinde oluşmasına rağmen sırt, ense, koltuk altı, saç derisi, göbek deliği gibi bölgelerde de görülen bir cilt hastalığıdır.

Kıl dönmesinin oluşumuyla ilgili birçok görüş olmasına rağmen en çok kabul edilen görüş vücuttan dökülen kılların derideki gözenek ya da boşluklardan derinin içine girmesi ve burada kistik bir yapı oluşturmasıyla ortaya çıkar.

Erkeklerde kadınlara oranla 2-3 kat daha fazla görülür. En sık görüldüğü yaş ise 15-35 yaş arasıdır. Kıl dönmesi, apse, ağrı, kötü kokulu akıntı gibi semptomlara yol açabilir. Erken dönemde teşhis edilmesi tedaviyi kolaylaştırır. İyi hijyen şartlarının sağlanması ve vücut tüylerinin düzenli olarak temizlenmesiyle hastalık büyük ölçüde kontrol altına alınabilir.

Eğer kıl dönmesi oluşmuş ise kendiliğinden düzelme ihtimali yoktur. Cerrahi olarak tedavi edilir. Kıl dönmesi belirtileri başlangıçta akıntı olarak görülür. Eğer enfekte olursa akıntının rengi değişir ve kötü kokulu olur. Akıntı, bazen kanlı olabilir. Eğer ilerlerse kaşıntı, kızarıklık, şişlik, ağrıyla birliktelik gösteren apseye döner. Apse oluştuğu taktirde, oluşan ağrı hastanın günlük aktivitesini bozacak hatta oturamayacak hale getirecektir. Bu durumda mutlaka apsenin cerrahi olarak boşaltılması ve antibiyotik tedavisi gerekir. Hareketsiz, sedanter bir yaşam hastalığın oluşumuna katkıda bulunur. Masa başı işinde çalışanlarda sık görülen bir hastalıktır. Bunun yanında, obezite, aşırı terleme, vücut kıllarının fazla olması, kötü hijyen gibi nedenler hastalığın görülme sıklığını artırır.

Tedavisi;

Öncelikle apse oluşmuş ise, apse tedavi edilmelidir. Apse tedavisinden 1 ay sonra kıl dönmesi tedavisi yapılabilir. Apse boşaltma işlemi kolay, lokal anesteziyle yapılabilen ve çok etkili bir işlemdir. İşlem sonrasında hasta oturabilir, yürüyebilir hale gelebilir ve işine dönebilir. Kıl dönmesinin en etkili tedavi şekli cerrahidir. Birçok cerrahi tekniğin olduğu bu hastalıkta, tercih edilecek ameliyat, hastalığın büyüklüğüne, hastanın durumuna göre karar verilir.

Kıl Dönmesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!