G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,96
GBP40,67
BIST10.181,24
GR. ALTIN2.442,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kasık Fıtığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasık Fıtığı / Haberin Peşinde Urfa

Kasık Fıtığı için bilgi mi arıyorsunuz? Kasık Fıtığı makalesine göz atın ve Kasık Fıtığı hakkında daha fazla bilgi edinin 

Her yaş grubunda ve her cinsiyette görülen bir hastalıktır. Karın duvarının zayıflamasıyla ortaya çıkar. Kasık fıtığı, karın içi organlarının kasık kısmından karın duvarının zayıf olan tarafından dışarıya çıkmasıdır. Genellikle karın içi basıncının artmasına sebep olan durumlarda kasık bölgesinde görülür. Yatınca kaybolur, ayakta ve karın içi basıncının artmasıyla ortaya çıkar. Ancak, tedavi edilmez ise şişlik ve görünüm giderek artar. Kendi kendine iyileşmez ve cerrahi dışında tedavisi yoktur. Kasık fıtığı erkeklerde daha sık görülür ve tüm fıtıkların büyük çoğunluğunu oluşturur.

Direkt karın fıtığı;

Direkt olarak karın duvarından çıkarak oluşur. Genellikle çift taraflı görülür. Tedavi edilmeyen direkt fıtıklar, büyüyerek skrotuma (testis torbası) kadar inebilir.

İndirekt Kasık fıtığı;

En sık görülen kasık fıtığı şeklidir. Tüm yaş gruplarında görülebilir. Genellikle tek taraflıdır. Direkt fıtık gibi büyürse skrotuma kadar inebilir ve boğulmuş fıtık olma ihtimali yüksektir.

Femoral Fıtık;

Kadınlarda en sık görülen fıtık türüdür. Bacağa giden damarların olduğu bölgeden gelişirler. Hamilelik ve aşırı zorlanma sonucu oluşur.

Bulgular;
Bazı fıtıklar semptom vermez. Kontroller sırasında saptanır. Kasık bölgesinde şişlik ile karakterizedir. Ağrı ve yanma olabilir. Karın içi basıncını artıran herhangi bir durum ağrıyı artırır. Tanısı genellikle muayene ile konulmakla birlikte, o bölgeye yapılan ultrason da tanıda yardımcıdır.

Kalıtımsal nedenler, bağ doku zayıflığı, yaşlılık, aşırı kilo alma, ağır kaldırma, kabızlık, kronik öksürük, gebelik gibi sebepler kasık fıtığı oluşumuna yol açabilir. Kasık fıtığı oluşumunda rol oynayan organların fıtık kesesine girip, sıkışması ciddi sorunlar yaratabilir ve acil ameliyat gerektirir. Kasık fıtığı tedavisi cerrahidir. Cerrahide amaç fıtıklaşmış organların, karın içine yerleştirilmesi , oluşmuş fıtık kesesinin ortadan kaldırılması, fıtığa sebep olan boşluğun onarılması ve tekrarını önlemek amacıyla yama konulmasıyla yapılır. Cerrahisi açık ya da laparoskopik yöntemlerle yapılabilir. Genel ya da lokal anestezi ile cerrahisi yapılır. Ameliyat süresi 30-40 dakika civarında sürer. Hastalar aynı gün ya da ertesi gün taburcu edilirler. Hastanın sosyal hayata dönmesi çok kısa sürede gerçekleşir.

Kasık Fıtığı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!