G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,83
GBP40,65
BIST10.218,77
GR. ALTIN2.387,13
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kendine yeten geleceğe yetişen kızlara destek olalım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendine yeten geleceğe yetişen kızlara destek olalım / Haberin Peşinde Urfa

Türk Eğitim Vakfı’ndan anlamlı proje… Türk Eğitim Vakfı, pandemi sürecinde eğitime erişimi kısıtlanan binlerce kız öğrenci için harekete geçti. Türkiye’yi kızların sesi olmak için desteğe çağırdı.

Geçen bir yıl içerisinde hemen her alanda sayısız olumsuzluklara yol açan COVID-19 salgını, kız öğrencilerin eğitime erişimini de kısıtladı. Türk Eğitim Vakfı’nın (TEV) yaptırdığı araştırmaya göre pandemide öğrenimlerine evden devam eden kızların, ev işi yükü daha da arttı.

İnternete ulaşımda evde yaşayan erkeklere göre yüzde 30 dezavantajlı olan kız öğrenciler, bu süreçte evdeki kardeşlerine bakmak ve ev işlerine destek olmak durumunda kaldı. Ve internet ve bilgisayar kullanımında evdeki erkek öğrencilerden sonra geldikleri için eşit bir eğitim hakkına sahip olamadılar. Bu kapsamda yapılan araştırmada görüldü ki online ders alan her iki öğrenciden biri evde temizlik yaptığı için derslerine katılamıyor.

“Eğitim, kız çocuklarının hayata eşit katılımları için tek fırsatları, tek şansları, tek umutları. Eğitimde fırsat eşitliği sunmak hepimizin sorumluluğu” diyen Türk Eğitim Vakfı, bu verilerden yola çıkarak “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesini geliştirdi. “Daha çok kız öğrenciye destek olmayı amaçlıyoruz” açıklaması yapan Türk Eğitim Vakfı, burs fonuna küçük-büyük demeden yapılacak her katkının önemini
vurguladı.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar fonuna sunulacak katkılar çok kıymetli” dedi.

“Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesiyle ilgili konuşan TEV Genel Müdürü Yıldız Günay şu bilgileri paylaştı:

“Hepimizin bildiği gibi COVID-19 salgını, örgün eğitim ve öğretim sürecini derinden etkiledi. Online eğitim sürecinin başlaması ile birlikte özellikle kız çocuklarımızın; ev işi, bakım yükü artarken, sosyalleşme fırsatları ise büyük ölçüde azaldı.

Kız çocuklarımızın hayata eşit katılımı yalnızca eğitim ile mümkündür. Bu eşitliğe fırsat sunmak ise hepimizin sorumluluğudur. İşte bu farkındalıkla; ‘Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar’ fonuna sunulacak katkılar küçükten büyüğe çok kıymetli. Türkiye’nin ilk kadın avukatı ve kadın hakları savunucularından Süreyya Ağaoğlu’nu örnek alan Hukuk Fakültesi bursiyerimiz Nil, Türkiye’nin ilk kadın doktoru Safiye Ali’yi kendine örnek alan TEV Bursiyeri Zeynep, Türk bilim insanı Canan Dağdeviren’den ilham alan Mühendislik Fakültesi öğrencisi TEV Bursiyeri Melis’in hayallerine destek vermek bizim görevimiz. Bu projemiz ile kızlarımızın sesi olmak amacıyla herkese destek çağrısında bulunuyoruz.”

Kendine yeten geleceğe yetişen kızlara destek olalım

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!