G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,80
GBP40,81
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.399,48
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmece usulüyle tadilatı yapılan okulun kapatılması tepki çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmece usulüyle tadilatı yapılan okulun kapatılması tepki çekti / Haberin Peşinde Urfa

Edirne’nin Meriç ilçesinde, imece usulüyle tadilatı yapılan 30 öğrencili Akçadam Köyü İlkokulu’nun kapatılması kararı köylülerin tepkisini çekti. 

Edirne’ye bağlı Meriç ilçesinin Akçadam Köyü İlkokulu’nun Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılma kararına köylüler tepki gösterdi. Köylülerin imecesiyle tadilattan geçirilen 18’i ilkokul, 12’si anasınıfı olmak üzere 30 öğrencili okulun öğrencilerinin büyük bir kısmının Akçadam köyünden Roman çocukları olduğu öğrenildi. Milli Eğitim il müdürlüğünün kararıyla kapatılacak okulun öğrencilerin başka bir okula nakledilecek.

CHP’Lİ GAYTANCIOĞLU’NDAN KÖY HALKINA DESTEK

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Akçadam Köyü’ne giderek burada vatandaşlarla görüştü.

Burada konuşan Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“22 dekar alan üzerine kurulu olan bu okulun yemekhanesi var, kapalı spor salonu var. Ana sınıfı var laboratuarı var. Sınıfları tertemiz, bazı sınıflarında akıllı tahta var. Köy halkı kendi olanakları ile masraf yapmış, bütün sınıfları, camları her şeyi elden geçirmiş, 30 öğrencisi var. Her şey çok ideal kadrolu bir öğretmen var. Bir ana sınıfı öğretmeni var. Ama bu köy okulunu kapatıyorlar. Neden çünkü taşımalı eğitim yapmak istiyorlar. Bu köydeki çocukları başka bir yere taşımak istiyorlar.

Çocuklar bu 22 dekarlık alanda oynamak istiyorlar. Aileler de bunu destekliyor. Okullarından gitmek istemiyorlar. Ama Milli Eğitim Bakanlığı bu okulu kapatmak istiyor. Neden? Biz de anlayamadık. Köy okullarını açmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı nedense bu okulu kapatmak istiyorlar. Bir de bu öğrencilerin tamamı Roman çocukları. Roman çocukları evde kalmak istiyor, aileleri ile birlikte kalmak istiyor, taşınmak istemiyorlar.  Eğer bizi taşırsanız okula gitmeyiz diyorlar. Aileleri ile de konuştuk. Biz de göndermeyiz diyorlar.

Bu zihniyetten vazgeçelim. Bu okullar yaşamalı. Öğretmeneler,öğrenciler bir arada eğitim almalılar. Çocukların tamamı müzik öğrenmiş, tamamı okur yazar. Tamamı gelecekte büyük adam olmak istiyorlar. Bırakın gelin bu hayalleri karartmayalım.”

İmece usulüyle tadilatı yapılan okulun kapatılması tepki çekti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!