G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,91
GBP40,78
BIST10.186,57
GR. ALTIN2.396,17
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Diyet Yaparken Mısır Yenir Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyet Yaparken Mısır Yenir Mi? / Haberin Peşinde Urfa

Diyet için bilgi mi arıyorsunuz? Diyet Yaparken Mısır Yenir Mi? makalesine göz atın ve Diyet hakkında daha fazla bilgi edinin 

Yaz kış demeden mısırın her türlüsünü tüketiyor ve seviyoruz. Kimi zaman haşlanmış kimi zaman közlenmiş, konserve veya patlamış yani biz nasıl istersek.. Peki, mısır nasıl tüketilirse daha sağlıklı olur ya da diyet döneminde mısır tüketmek olur mu? İşte mısır hakkında merak ettiğiniz bütün sorulara yanıt bulacağınız bir yazı hazırladım.

Mısırın Besin Değerleri

100 gram haşlanmış mısır yaklaşık olarak aşağıdaki besin değerlerine sahiptir:

  • 96 kalori

  • 21 gram karbonhidrat

  • 3.4 gram protein

  • 1.5 gram yağ

  • 2.5 gram lif

  • 2 miligram sodyum

  • 124 miligram potasyum

  • 6 miligram kalsiyum

  • 65 miligram A vitamini

  • 0.60 miligram demir

Mısırın Faydaları

Magnezyum, potasyum, folik asit, lif, demir ve çeşitli vitaminler bakımından zengin olan mısır beslenmemizin önemli bir parçası. Hem önemli hem de oldukça sağlıklı üstelik. 1 dilim ekmek yerine geçecek miktarda mısır tüketmek beslenmenizde de çeşitlik sağlayacaktır. Bir orta boy bardak dolusu haşlanmış mısır ise 1 dilim ekmek demek. Ayrıca potasyum oranı yüksek olan mısır, hem fiziksel hem de zihinsel gelişim açısından çok değerli.

Mısır Tüketmek Kansızlığı Önler!

İşte en güzel faydası! Folik asit ve demir içeriği yüksek olan mısır, düzenli tüketim sonrasında kansızlık riskini azaltıyor. Kansızlık riski azaldığında da beraberindeki problemler azalıyor. En fazla da; yorgunluk, asabiyet hali ve halsizlik durumlarında iyileşmeler meydana geliyor. Hatta diyet sürecinde kabızlık ve kilo verme zorluğu yaşamamak için de günde bir bardak haşlanmış mısır tüketilebilir.

Mısır Tüketmek Regl Ağrılarını Giderir!

Adet dönemlerinde meydana gelen sancıların en büyük sebebi magnezyum eksikliğidir. Haşlanmış mısır ise yüksek ölçüde magnezyum içerdiğinden bu dönemde oldukça etkili. Eğer adet dönemleriniz ağrılı geçiyorsa işte o zaman günde bir bardak haşlanmış mısır tüketmek, yüzünüzü güldürebilir!

Mısır Tüketmek Sindirim Sistemi Sağlığını Destekler!

Mısır hem çözünür hem de çözünmez lif içerdiğinden, vücutta kolesterol emilimine yardımcı olur. Ayrıca bağırsak sendromu ve kronik ishal gibi sorunların da oluşmasını engeller. Beraberinde kabızlık sorunununda önüne geçerek kolon kanseri riskini azaltır.

Mısır Tüketmek Enerji Verir!

Mısır ekmek yerine geçtiği için yüksek oranda karbonhidrat içerir. Bu oran kısa vadede enerji sağlarken, vitamin ve mineral içeriği sayesinde de uzun vadede enerji arttırma özelliği taşır. Yani enerji depolamak isteyen sporcular bolca mısır tüketebilirler. Özellikle egzersizlerden 1 saat önce veya sonra 100 gram mısır tüketmek enerji depolamanızı sağlayacaktır.

Mısır Tüketmek Kolesterolü Dengeler!

Sağlık için kötü kolesterolün düşürülmesi oldukça önemlidir. Öncelikli hedefimiz iyi ve kötü kolesterolün dengeli olmasıdır. Haşlanmış mısır tüketmek ise, kötü kolesterolü düşürerek kan dolaşımını düzenler. Bu bilgiler ışığında ara öğünlerde mısır tüketmeye ne dersiniz?

Mısır Tüketmek Bağ Dokusunu Güçlendirir!

Kemikler, tendonlar, kaslar ve kıkırdaklar vücudumuzda bağ dokusunu oluşturur. Mısırda bulunan mineraller ise bağ dokusunu güçlendirmeye yardımcı olur. Günde bir bardak mısır tüketerek kemik formunu korumak mümkün.

Mısır Tüketmek Kansere Karşı Koruyucudur!

Çalışmalar gösteriyor ki; mısır etkili bir antioksidan kaynağı olarak serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor. Demem o ki; mısır kanserli hücre oluşumunu önleyerek, mevcutta bulunan kanserli hücreler üzerinde de iyileşme sağlıyor!

Mısır Tüketmek Hamilelik Dönemi İçin Faydalıdır!

Biliyorsunuz ki; hamilelik döneminde folik asit tüketimi oldukça önemli. Mısır ise zengin bir folik asit kaynağı olduğundan bu dönemde sıkça tüketilebilir. Hatta her gün az miktarda yağsız ve tuzsuz mısır tüketimi önerilir.

Mısır Kilo Aldırır Mı?

Öncelikli olarak mısırı nasıl pişirdiğinizin ve tükettiğinizin önemli olduğunu bilmenizi isterim. Eğer haşlanmış ve kontrollü mısır tüketimi varsa o zaman bu soru için cevabım ‘’hayır’’. Ancak, bol tuzlu patlatılmış mısır veya soslu konserve mısır tüketimi varsa işte o zaman da bu soru için cevabım ‘’evet’’ olacak.

Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur. Yani doğru tüketildiğinde kilo artışı sağlaması pek mümkün değildir.

Yağsız, tuzsuz ve sadece su ile haşlanan mısırdan günde bir orta boy bardak kadar tükettiğinizde yaklaşık 100 gram eder ve bu da 96-100 kalori arasındadır. Günde 1500-2000 kalori alındığından ara öğünlerden birini mısırdan yana kullanmak hem tokluk süresini arttırır hem de besleyici bir seçim demektir.

Fakat yine de kilo verme sürecinde tüketilen mısırı 1 dilim ekmek yerine saymayı unutmayın!

Peki Patlamış Mısır Kilo Aldırır Mı?

Mısır karbonhidrattan sayıldığı için elbette düzenli tüketimden sonra kilo alımına sebep olabilir. Bir de mısıra yağ ve tuz ekleyerek patlatmışsak işte o zaman kilo artışı kaçınılmaz demek.

Evde yağlı ve tuzlu şekilde patlatılmış 100 gram mısır tam tamına 420 kalori içerir! Bu da 1500 kalorinin üçte birini mısırdan almak demek!

Eğer yağsız ve tuzsuz mısır patlatmışsanız işte o zaman 100 gram patlamış mısır 350 kalori demek. Ayrıca 100 gram patlamış mısırın 70 gram karbonhidrat içerdiğini ve patlatıldığı sırada açığa çıkan karbonhidrat oranının yükseldiğini de bilmelisiniz!

Diyette Mısır Yenir Mi?

Mısırın besleyici içeriği göz önünde bulundurularak beslenme planlarında mutlaka yer almalıdır. Hem besleyici hem de sağlıklı yöntemlerle pişirilmiş olması kilo kaybını da destekleyecek üstelik. Haftada 2 kez ara öğün olarak bir bardak haşlanmış mısır tercih edebilirsiniz. Bazı zamanlarda ise yağsız ve tuzsuz olarak patlattığınız mısırı da tüketmenizde bir sakınca yok. Tabi ki bu zamanlar nadiren olmalı. Mısırın dolu dolu karbonhidrat deposu olduğunu ve sağlıklı yöntemlerle hazırlanmış olmasının ideal olduğunu söylüyor ve yazımı burada noktalıyorum.

Diyet Yaparken Mısır Yenir Mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!