G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Diyet Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Mi, Düşürür Mü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyet Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Mi, Düşürür Mü? / Haberin Peşinde Urfa

Diyet için bilgi mi arıyorsunuz? Diyet Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Mi, Düşürür Mü? makalesine göz atın ve Diyet hakkında daha fazla bilgi edinin 

Bağışıklık sistemi vücudumuzun savunma mekanizmasıdır ve gece gündüz demeden çalışmaya devam eder. Böylece bizi hastalıklara karşı koruyarak daha kaliteli bir ömür geçirmemizi sağlar. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak hastalıklara yakalanma riskini de düşürür.

Söz konusu bağışıklık sistemi ve diyet olduğunda da söyleyecek çok şeyimiz var. Bağışıklık sistemi yalnızca yediklerimizden etkilenmiyor. Geçirdiğimiz hastalıklar, yanlış besin seçimleri, yetersiz beslenmeler, kullandığımız ilaçlar hatta mental sağlık durumumuz bile bağışıklık sistemimiz üzerinde söz sahibi. Bu sebeple hayat boyu değişmeden kalmasını bekleyemeyiz çünkü zaman zaman oda bizim desteğimize ihtiyaç duyabiliyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin mucizevi bir yolu yoktur ama en güçlü temellerinden biri dengeli ve yeterli beslenmektir.

Daha anne karnındayken şekillenmeye başlayan bağışıklık sistemi zamanla kendimize uygun bir sisteme dönüşüyor. Yani doğuştan gelen ve sonradan edinilen bir bağışıklık sistemi söz konusu. İşte bu noktada önemini vurgulamak istediğim konu ‘sağlıklı beslenme’ olduğundan ‘diyet’ kelimesini kullanmayı doğru bulmuyorum. Çünkü zayıflamak uğruna, aç kalmak, tek çeşit beslenmek, vücudu vitamin ve minerallerden yoksun bırakmak, gelişigüzel detoxlar yapmak diyet demekse evet bu bağışıklık sistemini düşürür. Vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri doğru miktar ve kombinasyonlarla tamamladığınızda ise sağlıklı beslenmeye dönüşür. Sağlıklı bir beslenme ise güçlü bir bağışıklık sistemi için sizin en iyi rehberinizdir.

Bilimsel çalışmalar yetersiz uykunun ve hareketsiz bir yaşamın bağışıklık sistemi üzerinde yarattığı olumsuz etkileri kanıtlar düzeydedir. Hareketsiz bir yaşam, fazla kiloları beraberinde getirerek obezite riskini arttırıyor. Obezite ise yalnızca fiziksel görüntü olarak sizi rahatsız etmekle kalmıyor ve bir çok önemli problemi de yanında taşıyor. Diyabet, insülin direnci, uyku apnesi ve kardiyovasküler hastalıklar obezite ile ilişkili olumsuz etkilerden yalnızca bir kısmıdır. Bu noktada sağlıklı bir beslenme rehberi ile fazla kilolardan kurtulmak ve beraberinde gelen risk faktörlerini en aza indirmek gerekiyor. Bu sayede aktif bir hayatın da kapıları aralanmış oluyor.

Peki Diyet Yaparken Bağışıklık Sistemimizi Nasıl Güçlendirebiliriz?

  • Her gün yeterli miktarlarda sebze ve meyve tüketilmelidir.

  • Yeterli düzeyde protein alımına dikkat edilmelidir.

  • Haftada 2 kez balık tüketilebilir.

  • Beta karoten içeren (yeşil yapraklı, sarı, turuncu, kırmızı sebzeler) sebzeler tüketilebilir.

  • Yağlı tohumlar (badem, fındık, ceviz vb.) ihtiyaca göre tüketilebilir.

  • Düzenli egzersiz yapılabilir

Sağlığınız, kaliteli bir ömür geçirmenin en garanti yoludur. Bu yol ise sizin tercihlerinizle şekillenecektir. Kısacası uzun ve güzel bir yolda sağlıkla yürümek mi istiyorsunuz yoksa kısa ve engebeli bir yolda sağlığınızı arayarak mı? Size uygun olarak hazırlanan bir sağlıklı beslenme programı ile ideal kilonuzu ve sağlığınızı koruyun, sağlıkla kalın.

Diyet Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Mi, Düşürür Mü?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!