G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Selçuk ‘Projeyi başlatıyoruz’ diyerek duyurdu: 11 ilde ‘Mobil Okul’ eğitimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Selçuk ‘Projeyi başlatıyoruz’ diyerek duyurdu: 11 ilde ‘Mobil Okul’ eğitimi / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği nedeniyle çocukların eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için tarım işçilerinin yoğun bulunduğu 11 ilde “Mobil Okul” projesini başlattıklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Kovid-19 salgını nedeniyle oluşan sosyal ve duygusal kayıpları gidermek için başlatılan ‘Telafide Ben de Varım’ etkinlikleri kapsamlı bir programla devam ettiği belirtildi.

Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan öğrencilerle birlikte tarım alanlarında çalışmak için yaz aylarında göç eden mevsimlik işçilerin çocukları için de ayrı bir çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda Adana, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır, Manisa, Mersin, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Hatay’da ‘Telafide Ben de Varım’ programı için ‘Mobil Okullar’ oluşturuldu.

.

BAKAN SELÇUK, ‘MOBİL OKUL’A KONUK OLDU

Bakan Ziya Selçuk, Ankara’nın Kahramankazan ilçesi Çimşit Mahallesi’ndeki ‘Mobil Okul’a konuk oldu. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki çadır bölgesinde kalan ailelerin her kademedeki 62 çocuğunun yürüttüğü telafi faaliyetlerine eşlik eden Bakan Selçuk, okuma yazma, zeka oyunları, okul öncesi etkinlik, müzik, açık hava oyunları ve masal sınıflarını ziyaret etti.

.

Tüm çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamanın kendi sorumlulukları olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, projeye ilişkin şunları kaydetti:

.

Bu projede gönüllü öğretmenlerimiz görev alıyor

“Mevsimlik tarım işçilerimizin çocukları için neler yapabiliriz, sorusu aslında uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Bu sene salgınla ortaya çıkan durumu dikkate alarak, ‘fırsat adaletini nasıl ilerletebiliriz’ diye düşündük. Tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği nedeniyle çocuklarımızın eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için tarım işçilerinin yoğun bulunduğu 11 ilimizde ‘Mobil Okul’ projesini başlatıyoruz. Bu projede gönüllü öğretmenlerimiz görev alıyor.

Meslektaşlarımız öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek gereken içeriği hazırlıyor. Sosyal duygusal, fiziksel, kültürel, sportif, akıl oyunları alanında, okuma yazmadan matematikteki temel kavramlara kadar her alanda eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar.”

Milli Eğitim Bakanlığı,Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,Ziya Selçuk,ankara,Kahramankazan


Bakan Selçuk ‘Projeyi başlatıyoruz’ diyerek duyurdu: 11 ilde ‘Mobil Okul’ eğitimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!