G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Bakan Selçuk: Arnavutça’nın da seçmeli ders olarak okutulması takibimizde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Selçuk: Arnavutça’nın da seçmeli ders olarak okutulması takibimizde / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Arnavutluk Eğitim Bakanı Evisa Kushi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Arnavutça’nın da Türkiye’de seçmeli ders olarak okutulması da bizim takibimizdedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, iki günlük resmi bir ziyaret kapsamında geldiği Arnavutluk’ta temaslarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde Başbakan Edi Rama ile görüşen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk daha sonra Arnavutluk Eğitim Bakanı Evisa Kushi ile bir araya geldi. Eğitim Bakanlığında gerçekleştirilen baş başa ve heyetler arası görüşmesinden sonra Selçuk ve Arnavut mevlidaşı Kushi, ortak basın toplantısı düzenledi.

“TÜRKİYE’DE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULABİLİR”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Arnavutluk’ta bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Geçtiğimiz Ocak ayında sayın Kuhsi Türkiye’yi ziyaret etmiş, bu ziyarette yapılan çalışmalar neticesinde eğitim alanında bir işbirliği anlaşması imzalanmıştı. Bu işbirliğinin daha da güçlenmesi, çalışma gruplarının oluşturulması ve sürdürülebilir yapıların kurulabilmesi için nazik davetinden dolayı sayın Kushi’ye teşekkür ediyorum.

Ayrıca buna benzer konularda Sayın Rama ile verimli bir görüşme gerçekleştiğimizi de bildirmek isterim. Bakanın nazik refakati ile bugün Asım Vokshi Yabancı Diller Lisesi ve Mustafa Kemal Ortaokulu’na da bir ziyarette bulunacağız” dedi. Bakan Selçuk, “Bu ziyaretlerimiz çerçevesinde Bakanlarımızın Türkçe eğitimi ve dil öğretimin önemini görme fırsatına sahip olacağız. Mütekabiliyet esasına ilişkin Arnavutça’nın da Türkiye’de seçmeli ders olarak okutulması da bizim takibimizdedir” diye konuştu.

Dillerin karşılıklı olarak öğrenmenin uzun vadede işbirliğini daha da geliştireceğinden emin olduklarını dile getiren Bakan Selçuk, “Eğitim Bakanlığı haricinde ülkemizin kurumlarından olan Maarif Vakfı, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve TİKA çalışmalarını da yerinde görmek için programımızda yer vermiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.  (.)

Arnavutça,Arnavutluk,Başbakan,Milli Eğitim Bakanı,Mustafa Kemal,TÜRKÇE,Türkiye,Twitter,Yunus,yüz yüze

Bakan Selçuk: Arnavutça’nın da seçmeli ders olarak okutulması takibimizde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!