G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

21 Adımda Yüksek Kalorili Beslenmek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 Adımda Yüksek Kalorili Beslenmek / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? 21 Adımda Yüksek Kalorili Beslenmek makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

  1. Şekere dikkat

Şeker tüketimi, son zamanların en büyük bağımlılıklarından biridir. Çikolata, kek, kurabiye,bal, reçel, marmelat gibi besinlerden gelen basit şekerin vücudumuza verdiği zarar tahimininizden daha fazladır. Bu sebeple bu besinleri tüketmek yerine; meyve, sebze ve süt ürünleri gibi vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğeleri bakımından zengin, bununla birlikte kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak gıdaları tüketmelisiniz.

  1. Fazla yağlı besinlere ihtiyacınız yok

Besinlerin içinde bulunan doğal yağ haricinde vücudumuzun bundan daha fazlasına ihtiyacı yoktur. Fast food tarzı besinlerde bolca bulunan yağ, o öğününüzü bir kalori bombası haline dönüştürebilir. Tercihlerinizi doğru yaparak gereksiz kalori almayı engelleyebilirsiniz.

  1. Su için

Her öğünden önce bir bardak su içmek masadan daha az kalori alarak kalkmanıza yardımcı olur. Midenizi dolduran su yemekten sonra daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar ve diğer öğüne kadar iştahınızı azaltır. İki öğün arasında 2-3 bardak su içerek vücudun susuz kalmasını önleyebilirsiniz.

  1. Proteini arttırın

Protein içeriği yüksek besinler karbonhidrat ve yağlara göre daha çok tok tutar, iştahı azaltır.

  1. Duygusal açlık

Stresli ve sıkıntılı anlarında meydana duygusal açlığın temelinde çeşitli psikolojik sorunlar vardır. Bu duygu bir anda meydana gelir ve gidermek için kontrolü kaybedip hareket ederseniz pişmanlık yaşayacağınızı unutmamalısınız. Böyle anlarda midenizi dinleyip doğru kararı vermeye çalışmalısınız.

  1. Kuruyemişlere dikkat

Kuru yemişler yani yağlı tohumlar oldukça besleyici ve sağlık için yararlıdır. Bununla birlikte100 gramı ortalama 560-610 kkal enerji verir. Porsiyon kontrolü yapılmazsa fazla kalori almanıza sebep olabilirler.

  1. Kahvaltı

İyi bir kahvaltı sizi gün boyu tok tutabilir.Kahvaltı yapmadan güne başlarsanız metabolizmanın uyku halinden günlük yaşama adapte olması zorlaşır. Metabolizma hızınız azalır ve kilonuz artabilir.

8. Kendinizi aç bırakmayın, öğün atlamayın

Aç kalmanın kilo vermenize bir katkısı olmadığı gibi bir süre sonra diyetinizi bozmanıza ve daha çok kalori almanıza yol açabilir. Yeme ataklarının çoğunun sorumlusu budur.

  1. Lifli gıdalar dostumuz

Lif içeriği yüksek sebze-meyveler daha uzun süre tokluk hissedilmesini sağlayarak ve kan şekerindeki ani oynamaları engelleyerek yüksek kalorili besinlere eğilimi azaltır.

  1. Düzenli uyku

İhtiyacınız olandan daha az uyuyorsanız beyniniz sizi enerji deposu olduğunu bildiği pasta, çikolata gibi yiyeceklere yönlendirecektir.

  1. Alkolü sınırlayın

Alkol yüksek kalori içeriğine sahiptir. Bununla birlikte sunumları itibariyle ve yanında yenilen besinlerle bu kalori daha da artabilir. Bunun yanı sıra alkol kan şekerini düşürerek aşırı düzeyde açlığa sebep olur.

  1. Pişirme şeklinizi değiştirin

Yemeklerinizi hazırlarken kızartma yerine haşlamanız veya fırında pişirmeniz kalorinin azalması için doğru bir adımdır.

  1. Salata soslarına dikkat

Sağlıklı ve düşük kalorili bir öğün yapmak istediğinizde uzun süre tok tuttuğu için salata mükemmel bir alternatiftir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken içine katılmış olan salata soslarıdır. Bunlar gizli bir kalori kaynağı olmakla birlikte genelde yüksek yağ içeriğine sahiptirler. Salata tüketiminde buna dikkat edilmeli, limon ve az miktarda zeytinyağı ile tüketilmelidir.

  1. Kahve tercihi

Vanilyalı, karamelli ve şekerli lezzetler.. “Sadece bir fincan kahve içiyorum” diye düşünülmemelidir. Starbucks’tan alacağınız kremalı bir adet büyük boy whitechocolatemocha’nın içinde 608 kalori vardır. Bunun yerine alacağınız yarım yağlı/yağsız sütle yapılmış bir filtre kahve hem sizi daha zinde tutacak hem de daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

  1. Karbonhidrat bağımlılığından uzak durun

Kış aylarında kilo alma eğilimimiz daha fazladır ve vücudumuz ısı dengesini sağlamak için yağlanma eğilimine geçer. Bu durumda kendinizi koca bir dilim pasta ya da bir tabak soslu makarna yani karbonhidrat yerken bulabilirsiniz. Sıcak çikolata, salep ve kremalı kahvelerde kışın en sık tercih edilen kalorili içeceklerin başında gelir. Şeker size kısa süren bir rahatlık, geçici bir neşe verebilir. Ancak etkisi geçtikten sonra kendinizi daha kötü, yorgun ve suçlu hissedebilirsiniz.

  1. Alternatiflere yönelin

Canınız bol ketçap-mayonezli patates kızartması çekmiş olabilir. Böyle durumlarda alternatifler üretmek sizin için yüksek kalorili besinlerden kaçıs yolu olacaktır. Örneğin patateslerinizi fırına atabilir, yanına ise yoğurt ve baharatlardan oluşan bir sos hazırlayabilirsiniz.

  1. Diyet ürünlere aldanmayın

Bazı “light” olarakkarşımıza çıkan tatlandırıcılı paketli yiyeceklere, şekerin yokluğunu hissettirmemek için sıklıkla normalden fazla yağ eklenir. Bu gerçeğin farkına varmadan, gönül rahatlığıyla yediğiniz o yiyeceklerle ekstradan kalori alabilirsiniz.

  1. Etiket okuyun

Paketine uzaktan baktığınızda masum gözüken birçok yiyecek aslında düşündüğünüz gibi değildir. Aldanmamanız ve doğru tercih yapabilmeniz için ambalajlarda yer alan besin değerleri tablosunu ve içindekiler kısmını dikkatli okumalısınız. Bu şekilde daha seçici olabilirsiniz.

  1. Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüket!

1 bardak portakal suyunu elde etmek için 3 adet portakal sıkmak gerekir. Yani 1bardak portakal suyu ile 3 portakalın kalorisini almış olursunuz. Bunun yerine 1 portakalın kendisini yediğinizde, hem aldığınız kalori azalacak, hem de meyvenin posasını da tüketmeniz sayesinde daha uzun süre tok kalacaksınız.

  1. Hazır fastfood tarzı yiyeceklere hayır

Bu besinlerin içerisindeki doymuş yağ oranının fazlalığı ve bununla birlikte çok yüksek kalori içerikleri ile tercih edilmemeleri gerekir.

  1. Yürüyüş yapın

Yürüyüş yapmak, hem vücudunuz için gerekli hareketi size sağlayacak, hem de mental sağlığınıza iyi gelecektir. Kafanızdan günlük sıkıntıları, rutin işleri atmanızı sağlayabileceği için, aklınızdan çıkaramadığınız o pastanın düşüncesinden de uzaklaşabilirsiniz.

21 Adımda Yüksek Kalorili Beslenmek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!