G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zayıflamada Esas Mesele: Davramış Değişikliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zayıflamada Esas Mesele: Davramış Değişikliği / Haberin Peşinde Urfa

Kilo Vermek için bilgi mi arıyorsunuz? Zayıflamada Esas Mesele: Davramış Değişikliği makalesine göz atın ve Kilo Vermek hakkında daha fazla bilgi edinin 

Günümüzde, obez birey sayısı dünya çapında çarpıcı biçimde artmaktadır. Obezite, beraberinde birçok hastalık riski doğurur. Ayrıca psikososyal sağlık ve refah üzerinde olumsuz etkisi olabilmektedir. Bununla beraber çok kolay ulaşabileceğiniz diyet programları veya biraz daha maliyetli cerahi operasyonlar veya iştah baskılayıcı ilaçlar vs. birçok zayıflama yolu günümüzde mevcuttur. Çalışmalara bakıldığında da esas problemi daha net anlayabiliyoruz. Gerçekte olan şey zayıflayamamak değil, ideal kiloyu koruyamamaktır. Hangi zayıflama yöntemini seçerseniz seçin, tabiri caizse midenize beton dökün, yine de davranış değişikliğini benimsemezseniz maalesef verdiğiniz kiloyu geri alırsınız. Bu davranış değişikliğini yaparken sağlıklı beslenme farkındalığı yaratmak koruma için çok kıymetlidir.

Bu günlerde “diyetisyen” demek zayıflatan kişi anlamına evrilse de aslında biz beslenme uzmanlarının yapmaya çalıştığı şey tam olarak danışanlarımızın beslenme alışkanlıklarını değiştirmektir. Siz tüp mide operasyonu ile zayıflamayı istiyorsanız da yine bir diyetisyenle çalışmak zorundasınız. Siz bir köprüden geçtiniz ve operasyondan sonra da sağlıklı beslenme sizi bekliyor. Kendinizi hazırlayın!

Eğer bir diyetisyen eşliğinde zayıflamayı seçtiyseniz, motivasyonunuz sadece tartıdaki rakam olmasın. Kendiniz için hangi iyi davranışı kazandınız, kendinizi nasıl hissediyorsunuz, bu süreçte neleri sürdürebilirsiniz… bunları da gözden geçirin. Edindiğiniz her faydalı beslenme davranışı için kendinizi kutlayın. İdeal ağırlığınıza ulaştığınızda bu edindiğiniz davranışlar sayesinde tekrar kilo almayacaksınız.

Bütün bunların yanında kendi yeme davranışınızın farkına varmak değişimi kolaylaştıracaktır. Farkındalıklı yeme ile zayıflamak çok daha kolay, koruma ise çok daha kalıcı olacaktır. Değişime adım adım başlamak isteyenler farkındalıklı yeme adımlarını pes etmeden deneyebilirler.

Yavaşlayın: Yemeğinizi yerken her lokmanızı iyice çiğneyin. Lokmalarınızı tadını çıkarın. Yemek yemeye başlamak ve yemek yemeği bitirmek için açlık ve tokluk sinyallerini dinleyin. Yavaşlamak bu sinyallerin farkındalığını artıracaktır.

Gerçek ihtiyacınızı belirleyin: Şunu demek istiyorum, karnınız gerçekten aç olduğunuz için mi bir şeyler yiyeceksiniz yoksa birine öfkelendiğiniz, bir şeye üzüldüğünüz vb. için mi? “İhtiyacım olan ne?” diye kendinize sorun.

Dikkat dağıtıcıları kaldırın: Yemeğinizin sağlıklı olması kadar yediğiniz ortamın da bunu destekliyor olması gerekir. TV, tablet, bilgisayar, telefon… yemek yerken mutlaka gözlerimiz üzerlerinde! Dikkatinizi yemeğinize verecek şekilde bir ortam oluşturun.

Sağlıklı ve keyifli günler dilerim…

Zayıflamada Esas Mesele: Davramış Değişikliği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!