G-CV0ZL47F6D
USD32,45
EURO34,74
GBP40,54
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.438,37
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yumurtlama dönemi nedir? Hamile kalmak için ne zaman ilişkiye girilmeli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yumurtlama dönemi nedir? Hamile kalmak için ne zaman ilişkiye girilmeli? / Haberin Peşinde Urfa

Anne olmak isteyen kadınların hamile kalmaları için takip etmeleri gereken yumurtlama dönemi, hamile kalmayı kolaylaştıran en önemli unsurdur. Ay başında görülen adet dönemi tarihinin bilinmesi ile hesaplanabilen yumurtlama döngüsü ile ilgili bilinmesi gerekenler haberin detayında. Hamilelik şansı nasıl arttırılır? Hamile kalmak için ilişkiye ne zaman girilir? Doğurganlık ve yumurtlama ilişkisi…

Anne olmak isteyen kadınların hamile kalmaları için takip etmeleri gereken yumurtlama dönemi, hamile kalmayı kolaylaştıran en önemli unsurdur. Ay başında görülen adet dönemi tarihinin bilinmesi ile hesaplanabilen yumurtlama döngüsü ile ilgili bilinmesi gerekenler haberin detayında. Hamilelik şansı nasıl arttırılır? Hamile kalmak için ilişkiye ne zaman girilir? Doğurganlık ve yumurtlama ilişkisi…

Hamile kalmak isteyen kadınlarda bu ihtimali arttırmak için göz önünde bulundurmaları gereken en önemli husus, yumurtlama günlerini bilmeleri ve ona göre eşiyle temasta bulunmalarıdır. Sadece kadınlara özgü bir hal olan adet kanaması her ay başında ortalama 28 günü bulsa da bu durum değişkendir. Kimi kadınların adet döngüsü daha az sürerken kimilerinin biraz daha uzun olabiliyor. 25 ila 35 günü bulabilen bu adet döngüsü, sağlıklı bir kadın vücudunda genelde 28 gündür. Adet dönemi tarihlerini not etmeyen bir kadın, hamile kalmak istese de en son ne zaman regl olduğunu bilmediği için ilişkiyi yumurtlama dönemine isabet ettiremeyebilir. Kadın bedeninde görülen bazı belirtiler, yumurtlama döneminin sinyallerini verebilir. Yumurtlama dönemi belirtilerine baktığımızda ise; genital akıntının değişip, yapışkan, kaygan, şeffaf, sümüksü yapıya dönüşmesi, kasık ağrısı, vücut sıcaklığınızın artması gibi durumlardır. Yumurtlama döneminde olduğunu gösteren bu belirtiler bazen kolaylıkla fark edilebilir. Kesin bir sonuç için takvim ve testler yapılabilir.

TIKLA OKU: YUMURTLAMA GÜNÜNÜ HESAPLAMANIN EN KOLAY YOLU!

YUMURTLAMA DÖNEMİ NEDİR? YUMURTLAMA DÖNEMİ BELİRTİLERİ

Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama dönemini hesaplamak için bir sonraki adetin başlangıcından itibaren 14 gün geriye gidin. Daha anlaşılır olması adına şöyle örnekleyebiliriz: 28 günde bir adet kanaması olan kadının olası yumurtlama günü 14. gündür. 32 günde bir adet olan kadının olası yumurtlama günü ise 18. gündür. Bir sonraki adetinizi 23 Haziran’da bekliyorsanız, 14 gün geriye gittiğinizde 9 Temmuz olası yumurtlama günü olur.

İlişkiye girildikten sonra erkeğin üreme hücresi yaklaşık 72 saat canlı kalacağı için hesaplanan yumurtlama gününün 3 gün öncesi; yumurtanın ömrü de 24 saat için bugünün 1 gün sonrasındaki süreç, hamile kalma şansının en yüksek olduğu günlerdir.

TIKLA OKU: EN DOĞURGAN OLUNAN GÜNLER! OVULASYON DÖNEMİ

KOLAY ANLAŞILIR ÖRNEK YUMURTLAMA DÖNEMİ HESAPLAMASI:

Yumurtlama gününüz 12 Mart ise; 9 Mart ile 13 Mart arasındaki 4 gün hamile kalma şansının olduğu aralıktır.

Açacak olursak; 12 Mart yumurtlama günü ise 3 gün öncesi 9 Mart, (yumurtanın canlılığı için 1 gün sonrası= Yani 13 Marttır.)

YUMURTLAMA DÖNEMİ BELİRTİLERİ:

Göğüslerde hassasiyet
Cinsel istek artışı
Karın tarafında şişlik
Tat ve kokulara karşı aşırı duyarlılık
Rahim ağzı açıklığında görülen artış

TIKLA OKU: RAHİMDE PERDE NEDİR, RAHİMDE PERDE HAMİLELİĞİ ÖNLER Mİ?

HAMİLE KALMA ŞANSININ YÜKSEK OLDUĞU GÜNLER

Adet kanamasının görüldüğü günü öncelikle takvimde işaretleyin. Her ay görülen adet kanamasının kaç gün sürdüğünü gözlemleyin. Kadınların çoğu için yumurtlama evresi, döngünün ortasındaki 4 gün içerisinde oluşur. Düzensiz adet dönemi için en kısa döngüdeki gün sayısından 18 çıkartın. Bir sonraki adet ayının başladığındaki çıkan sayı kadar gün sayın. Bu hafta doğurganlığının en yüksek haftası olabilir!

HANGİ GÜNLERDE HAMİLE KALMAK ZORLAŞIR? HAMİLELİK ŞANSININ AZ OLDUĞU GÜNLER HANGİLERİ?

Ay başında görülen adet kanamasının görüldüğü günlerde ve adetten hemen önce ile hemen sonrası hamile kalma ihtimalinin en az olduğu günlerdir. Yine de imkansız değildir. Nedeni ise vücuttan gelen her kanamanın adet kanaması sanılabilmesidır.

Bu nedenle çocuk istemeyen ve korunmak isteyen çiftlerin bu dönemde korunmaları tavsiye edilir.

hamilelik şansı nasıl arttırılır,hamile kalma yöntemleri,hamile kalmak için ne zaman ilişkiye girilmeli,adetten kaç gün sonra hamile kalınır

Yumurtlama dönemi nedir? Hamile kalmak için ne zaman ilişkiye girilmeli?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!