G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 Yükseköğretim Kurumları sınav sonuç tarihi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 Yükseköğretim Kurumları sınav sonuç tarihi! / Haberin Peşinde Urfa

TYT, AYT ve YDT sınavlarına katılan milyonlarca adayın gözü kulağı sınav sonuçlarına çevrilmiş durumda. Ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeyi amaçlayan lise mezunları deyim yerindeyse ÖSYM’den haber bekliyor. Üniversite sınav sonuçları ÖSYM AİS’den sorgulanacak. Öğrencilerin sayısal, sözel ve eşit ağırlıktan yaptıkları puanlar sonuç ekranında gözükecek. Peki 2021 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Stres ve heyecanı birlikte yaşayan lise mezunları için ÖSYM sınav sonuç tarihlerini daha önce duyurdu. 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen üniversite sınavı sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Adaylar katıldıkları oturumlardan yaptıkları puanlara göre YKS tercihinde bulunacak. Her yıl Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin kontenjanlarını belirliyor. Adaylar puanları ve sıralamaları dikkate alarak tercih yapıyor. Tercihlerin başlamasından önce ÖSYM adayların Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve katılanlar adaylar için Yabancı Dil Testi’nden alınan puanları açıklıyor. Her yıl sınavın zorluk derecesine göre yapılan sıralamalar ve puanlar değişkenlik gösteriyor. Peki 2021 YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adaylara duyurulan tarih…

2021 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre YKS sonuçları 4 Ağustos tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulayarak öğrenebilecek. İşte 2021 YKS değerlendirme kriterleri;

Üniversite Sınavından Kaç Puan Alan Tercih Yapacak?

26 Haziran’da düzenlenen TYT sınavına katılan ve 150 puan üzeri alan adaylar TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim bölümlerini tercih edebilecek. TYT’de sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanı 180 ve üzeri olan adaylar lisans programlarını tercih edebilecek. 150 puanı alan ancak 180 ve üzeri alamayan adaylar sadece ön lisans bölümlerini tercih edecek. Sınav sonuç ekranında detaylı olarak adayların TYT, AYT ve YDT puanı yer alırken adaylar başarı sıralamalarını buradan görüntüleyecek.

2021 YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile öğrencilerin tercih maratonu başlayacak. Lise mezunları sınavdan aldıkları puanlar ve yaptıkları sıralamalara göre ÖSYM AİS üzerinden tercih listesi oluşturacak. ÖSYM henüz net bir takvim bilgisi paylaşmadı. Ancak geçtiğimiz yıl 27 Temmuz tarihinde sonuçlar ilan edilmiş ve 6 Ağustos’ta tercihler alınmaya başlanmıştı. Bu yıl sonuçlar için 4 Ağustos tarihi verildi. Sonuçların açıklanmasının ardından 10 gün içerisinde tercihlerin başlaması bekleniyor. Bu tarihte 14 Ağustos’ta denk geliyor.

OBP Başarı Puanı Sonuç Ekranında Puanlara Eklenecek!

Öğrencilerin lise eğitimlerinde yaptıkları puan ortalamaları OBP başarı puanı olarak sonuç ekranına yansıtılacak. Öğrenciler OBP ortalamalarına göre sıralamaları değişkenlik gösterecek. OBP başarı puanı en düşük 250 en yüksek 500 olarak hesaplanacak. Diploma notu 5 ile çarpılarak adayların ortaöğretim başarı puanı hesaplanacak .

ösym, üniversite sınavı, YKS, yks sonuçları ne zaman açıklanacak, GÜNCEL Haberleri

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 Yükseköğretim Kurumları sınav sonuç tarihi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!