G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

YILDIRIM Vakfı’nın ‘Öğretmen Gelişim Programı“ 3. Dönem mezunlarını verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YILDIRIM Vakfı’nın ‘Öğretmen Gelişim Programı“ 3. Dönem mezunlarını verdi / Haberin Peşinde Urfa

Öğretmenler için İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen ‘Öğretmen Gelişim Programı’nın üçüncü döneminde, Türkiye’nin farklı illerinden ve branşlardan 55 öğretmen İngilizce eğitimini tamamladı

İngilizce eğitimini herkes için ulaşılabilir kılma amacıyla farklı kesimlere özel dil eğitimi programları hayata geçiren Garip &Zeycan YILDIRIM Vakfı’nın (GZYV) iki yıl önce başlattığı ücretsiz “Öğretmen Gelişim Programı”, 3. Dönem mezunlarını verdi.

Öğretmenler için ücretsiz İngilizce eğitimi olanağı sunan programa yapılan başvurular, YILDIRIM Vakfı İngilizce Eğitim ekibi tarafından tek tek değerlendiriliyor ve seviye belirleme sınavıyla programa katılacak öğretmenler tespit ediliyor.

Öğretmen Gelişim Programı’nın 3. Dönemi için bu yıl 260 başvuru arasında değerlendirme yapıldı. Bunun sonucunda 55 öğretmen 24 haftalık İngilizce eğitim programına katılmaya hakkı kazandı.

Gerçek hayatla ilişkili projelerle İngilizce’de özgüven kazanıyorlar

YILDIRIM Vakfı tarafından özel olarak projelendirilen Öğretmen Gelişim Programı’nda öğretmenlerin sadece dil becerileri kazanması hedeflenmiyor, aynı zamanda konuşmaya dayalı aktiviteler ve gerçek hayatla ilişkili projeler aracılığıyla kendilerini İngilizce ifade etmede özgüven kazanmaları da sağlanıyor.

Programın 3. Dönemine katılan öğretmenlere, aynı zamanda eğitim teknolojileri ve dijital araçlar üzerine bir atölye de gerçekleştirildi.

 

İçerik alanında uzman eğitimciler tarafından hazırlandı

Öğretmen Gelişim Programı, çevrimiçi olarak haftada 2 gün ve 2 ayrı grup şeklinde yapılıyor. 2 dönem boyunca ve 24 hafta devam eden program sonunda yüzde 80’in üzerinde katılım gösteren öğretmenlere katılım sertifikası verildi.

Programın içeriği, alanında uzman eğitimciler tarafından özel olarak oluşturuluyor ve vakıf bünyesinde görev alan İngilizce öğretmenleri tarafından uygulanıyor.

İki yılda 181 öğretmen ücretsiz İngilizce eğitimden faydalandı

Öğrenciler için Türkiye’nin ilk online – ücretsiz İngilizce konuşma programı olan English With/Technology’i 2019 yılında kuran Vakıf, 2020 yılında ise Öğretmen Gelişim Programı’nın startını verdi. Program ile 2 yıldan bu yana Türkiye’nin her yanından ve her branştan öğretmene İngilizce eğitim desteği sunuluyor.

Öğretmen Gelişim Programı’na bugüne kadar 620 öğretmen başvurdu ve yapılan değerlendirme sonucu uygun görülen 181 öğretmen ücretsiz İngilizce eğitimlere katılmaya hak kazandı.

 

Katılan öğretmenler ne dedi?

İstanbul Dr. Lütfü Kırdar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sevim Bircan:

Türkiye'de eğitim üzerine çalışmalar yapan birçok vakıf var. Ancak öğretmen yeterliliklerini artırmaya yönelik çalışmalar yok denecek kadar az. Öğretmen donanımı ne kadar yüksek olursa öğrenciye katacak bilgi ve donanım da o kadar çok olacaktır. Yabancı dil ise bir öğretmenin olmazsa olmazı. Vakfınızın bu anlamıyla öğretmenlere yönelik yaptığı çalışma çok değerli. Yaptığınız bu çalışma, Gizem Canbulat gibi işini severek yapan, samimi ve gerekli donanıma sahip bir öğretmenle yapılınca kat be kat daha değerli oluyor. Bize gönülden eğitim veren Gizem Hocamıza ve yabancı dil eksikliklerimizi tamamlayan Vakfınıza şükranlarımı sunarım.

Muğla Evren Paşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Müşerref Baş:

YILDIRIM Vakfı’nın Öğretmen Gelişim Programı ile almış olduğum İngilizce derslerinden çok memnun kaldım. İngilizce konuşma seviyem orta seviyeye ulaştı.

İstanbul Nezahat Aslan Ekşioğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nurhan Boyacıoğlu:

2022-2023 Eğitim öğretim yılı içinde YILDIRIM Vakfının öğretmenlere sağlamış olduğu İngilizce konuşma derslerinin aksamadan uygulanması konusundaki hassasiyetiniz, ilginiz, iletişiminiz ve rehberliğiniz için bizlere bu fırsatı sunan Vakfa, Vakıf Başkanına ve derslerimizi yaptığımız Gizem Canbulat Hocamıza sonsuz teşekkür ederim.

Hibya Haber Ajansı

YILDIRIM Vakfı’nın ‘Öğretmen Gelişim Programı“ 3. Dönem mezunlarını verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!