G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,96
GBP40,67
BIST10.181,24
GR. ALTIN2.442,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şengel,: “Sınav başarınızın belirleyicisi değil amacınıza ulaşmanızda bir yoldur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şengel,: “Sınav başarınızın belirleyicisi değil amacınıza ulaşmanızda bir yoldur” / Haberin Peşinde Urfa

Bu hafta sonu gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde birçok öğrenci sınav stresiyle mücadele ediyor. Bu dönemde stres nedeniyle bağışıklık sistemi sorunları yaşamamaları için öğrencilere çinko yönünden zengin beslenmeyi öneren Bir Adım Sağlık CEO’su Uzm. Hemş. Ayşe Şengel, sınava girecek öğrenciler için açıklamalarda bulundu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran günlerinde gerçekleşiyor. Bu sınavda başarılı olmanın yolu elbette çalışmak ve sınava iyi hazırlanmaktan geçiyor. Ancak heyecanını yönetebilmek de sınava hazırlanmış olmak kadar büyük önem taşıyor. Bir Adım Sağlık CEO'su Uzman Hemşire Ayşe Şengel, öğrencilere sınav kaygısı ve bununla baş etmenin yollarına dair önerilerde bulunuyor. Gençler için dönüm noktası olarak görülen YKS’nin önemli olduğunu ama kişinin geleceğinin bu sınava bağlı olmadığının altını çizen Şengel, sınav öncesinde yapılması gerekenlere dair şunları söyledi:

“Uyku sorunları yaşıyorsanız meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, hem rahatlamanıza hem de uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Sevdiğiniz kişilerle vakit geçirerek, sınav dışında sohbetler ederek kaygınızı bir nebze de olsun azaltabilirsiniz. Ancak sınav stresi kontrol edemeyeceğiniz kadar fazlaysa bir psikologtan destek alabilirsiniz. Bu dönemde yeterli ve dengeli beslenmeye, öğün atlamamaya ve çinkodan zengin besinler tüketmeye özen gösterin. Böylece stres yüzünden bağışıklık sisteminizin etkilenmesini de önlemiş olursunuz.”

Sınav yerine erken gidin, geç kalma kaygısı yaşamayın

Sınav sabahı tüketilecek bir avuç ceviz ve fındığın kişiyi zinde tutacağını belirten Bir Adım Sağlık CEO'su Uzm. Hemş. Ayşe Şengel, sınavdan bir gün önce çalışmayı bırakmayı, akşam yatmadan önce yapılacak basit egzersizlerle bedeni ve zihni rahatlatmayı öneriyor. Sınav yerine biraz erken gitmenin geç kalma kaygısını ve dolayısıyla sınav stresini kontrol etmeye yarayacağının altını çizen Şengel, “Sınavı bir oyun gibi düşünün, bitene kadar mümkün olan en yüksek puanı toplamak oyunun misyonu olsun. Yapamadığınız sorulara fazlaca takılmayın, sonra yeniden dönmek için zamanınız kalacaktır. Birkaç soruyu kaçırabilirsiniz ama buna değil başarılı olmaya odaklanın. Unutmayın sınavlar başarınızın belirleyicisi değil amacınıza ulaşmanızda birer yoldur” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Şengel,: “Sınav başarınızın belirleyicisi değil amacınıza ulaşmanızda bir yoldur”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!