G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,78
GBP40,68
BIST10.264,97
GR. ALTIN2.393,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vekil Aydınlık: Faturaların bu şekilde gelmesi vatandaşı çileden çıkarıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “Özelleştikten sonra faturaların bu şekilde gelmesi vatandaşı çileden çıkarıyor. Zaten burada siyaset yapmıyoruz. Hiç kimseye de orada nefret olarak haykırmamışız. Biz halkın ve vatandaşın hakkını arıyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da DEDAŞ sorunu bitmek bilmiyor. Sürekli yaşanan plansız kesintiler, kabarık gelen faturalar vatandaşı ve özellikle sulama dönemindeki çiftçileri perişan etti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Halk TV’de canlı yayınlanan, “Haber Masası” adlı programa telefonla bağlanarak elektrik kesintileri ve DEDAŞ’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ÖZELLEŞTİKTEN SONRA FATURALARIN BU ŞEKİLDE GELMESİ VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARIYOR”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, DEDAŞ’ın özelleştikten sonra elektrik faturalarının kabarık geldiğini ifade ederek, “Bugün 9 şehidimiz var, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Biz Harran ve Akçakale ilçesindeydik. O çıkan borçlar kaçaktan dolayı bir borç değil. Faturalardan dolayı elektrik kesintileri yapılıyor. 37 dönüm araziye 97 bin TL elektrik borcu gelmiş. 97 bin liraya o araziyi satamazsınız. Bize her yerde söylenen bir şey var acaba siz kaçak mı kullanıyorsunuz? Kaçaktan dolayı mı bu kadar para geliyor. Yani Urfa niye böyle oluyor? Kesinlikle hayır, o kaçaktan dolayı değildir. Şu anda elimde faturalar var, dün bize vatandaştan verilen. Bir dakika içerisinde iki tane kesilen faturalar var. Sahibi kendisi yanımızda söylüyor. Benim yıllık 30 bin lira gelirim var diyor. Ama 97 bin lira fatura gelmiş. 30 milyar geliri olan bir tarlanın 97 milyar fatura gelmesi ne demek. Şimdi böyle yüzlerce binlerce vatandaş var, orada isyan eden vatandaşlar var. Dün gittiğimizde 10 bine yakın etrafımızda çiftçiler vardı. Özelleştikten sonra faturaların bu şekilde gelmesi vatandaşı çileden çıkarıyor. Zaten burada siyaset yapmıyoruz. Hiç kimseye de orada nefret olarak haykırmamışız. Biz halkın ve vatandaşın hakkını arıyoruz.”

“O ZAMAN URFA’DA GÜNEŞ ENERJİSİ ÜRETİN BU SIKINTILAR OLMASIN”

Milletvekili Aydınlık, Şanlıurfa’da güneş enerjisi sisteminin kurulması gerektiğini belirterek, “Şu anda tekrardan köylerde elektriği kesiyorlar. Şu anda bölgede pamuk ve mısır sezonu. Bu bir milli servettir. Harran ve Akçakale ovası 2,5 milyon ekilen arazi var. Doğu ve Güneydoğu’nun tamamı böyle. 10 gün önce de Mardin Kızıltepe’de elektrik kesildi halen elektrik verilmiyor. Oradaki araziler hepsi kuruyor. Doğu ve Güneydoğu’nun 6 ilinde bu sıkıntı var. Şu anda her ay millete fatura çıkarıyorlar. Şimdi bir çiftçi adam pamuğunu 1 yıl yetiştiriyor, 1 yıl sonra satıyor. Mısırda aynı şekilde ama her ay çiftçi nasıl ödeyecek bu parayı. Bakın yanlış anlaşılmasın, biz demiyoruz çiftçi parayı ödemesin. Vatandaş parasını ödesin, parasını ödemesin demiyoruz. Ama vatandaş hak ettiği faturayı ödesin. Şimdi Urfa öyle bir yer ki, GAP ya, GAP’tan daha üstün bir şey var mı? 12 milyon 800 bin ekilen arazimiz var. Atatürk Barajı’nda 36 miyar devletin harcadığı para var. Urfa’da 50 derece sıcağın altında çalışıyoruz. O zaman Urfa’da güneş enerjisi üretin bu sıkıntılar olmasın. Öyle imkanlar Urfa’da var ki.”

“14’ÜMÜZ BİR ARAYA GELELİM”

Aydınlık son olarak ise DEDAŞ konusunda Şanlıurfa milletvekillerine birliktelik çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

“8 tane iktidar vekili var, bize konuşmaktan taraf yaşanmıyorlar. Keşke yanaşsalar, keşke bir araya gelsek. Bir araya gelmemiz değil. Bir araya gelip vatandaşın derdini söylemeliyiz. Harran ve Akçakale’de 2 tane iktidar milletvekili var, bir de MHP’li milletvekili arkadaşımız var. O bölgede 3 tane milletvekili var. Urfa’da pamuğun yüzde 42’sini biz üretiyoruz. Ama böyle giderse bunu yüzde 10’a düşüreceğiz. Sizin aracığınızla söylüyorum, 14 milletvekili var. 14’ümüz bir araya gelelim, ne diyorlarsa ben 24 saat onların arkasından koşayım. Onlar nereye diyorsa oraya giderim. Halka mı gidelim, DEDAŞ’a mı gidelim, Valilik’e mi gidelim, Cumhurbaşkanına mı gidelim, nereye gidiyorlarsa ben onlarla gideyim.”

Vekil Aydınlık: Faturaların bu şekilde gelmesi vatandaşı çileden çıkarıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!