G-CV0ZL47F6D
USD32,11
EURO35,07
GBP41,25
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.521,14
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Üniversiteler bahar döneminde açılıyor mu? YÖK yüz yüze eğitime başlanması için…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversiteler bahar döneminde açılıyor mu? YÖK yüz yüze eğitime başlanması için… / Haberin Peşinde Urfa

Üniversitelerin açılma tarihi, önlisans ve lisans eğitimlerini sürdüren öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Kabine toplantısının ardından okulların 2. dönem yüz yüze eğitime başlayacağı açıklandı. Bu açıklamayla gözler üniversiteler için Yükseköğretim Kurulu’na çevrildi. YÖK üniversitede görev alan akademik personel ve idari kadronun aşılanmasını talep etmişti. Peki üniversiteler ne zaman açılacak?

Yükseköğretim Kurumları, meslek yüksekokulları, 4 yıllık eğitim veren özel ve devlet üniversiteleri 2020 Mart ayında pandemi sebebiyle yüz yüze eğitime ara verdi. Geçtiğimiz dönemi uzaktan eğitim imkanlarıyla tamamlayan öğrenciler vize ve final sınavlarına internet üzerinden katıldı. Yeni eğitim yılında YÖK Sağlık Bakanlığından üniversitelerin açılması için görüş istemiş bakanlık ise eğitimlere uzaktan devam edilmesi tavsiyesinde bulunmuştu. Uzaktan eğitim kararının ardından birçok üniversite eğitimlerine internet üzerinden devam edeceğini açıkladı. Aşılama çalışmalarının başlayacak olması üzerine Yükseköğretim Kurulu akademik personelin ve idari kadronun öncelikli olarak aşı olması talebinde bulundu. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte YÖK’ün yüz yüze eğitim için attığı kritik adımın detayları..

 

ÜNİVERSİTELER BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK MI?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin açılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyelerine göre hareket ediyor. Sağlık Bakanlığı Çin’den gelecek 50 milyon doz ile aşılama çalışmalarına başlayacak. Üniversitelerin açılabilmesi için YÖK, Bakanlıktan öncelikli olarak yükseköğretim kurumlarında görev alan akademik ve idari personelin aşılanması için yazı gönderdi. 

 

İşte gönderilen o yazı “ Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en kısa zamanda başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için ‘yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelinde kademelendirme yapılarak öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır” açıklaması yer aldı.

Üniversitelerin açılması için henüz net bir tarih ve bilgi yer almazken vaka sayısı, aşılama çalışmalarının verimliliği, ve koronavirüs tablosundaki gidişata göre üniversitelerin açılmasına karar verilecek. 2 hafta sonra düzenlenecek Kabine Toplantısında bu konunun gündeme gelmesi öngörülüyor.

YÖK ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN ÇALIŞMA!

Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin yüz yüze eğitime başladığında gerekli tedbir ve önlemlerin alınabilmesi için “  Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu” hazırladı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre öğrenciler sınıflarda 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde  oturma şekli planlanacak. Sosyal mesafeye uygun olarak dersliklerde öğrenciler arasında  1 metre mesafe bırakılacak. Sınıf girişlerinde hijyen kurallarını  bilgilendirici afişler, görsel materyaller yer alacak. Ortak kullanım alanlarından olan yemekhane, spor salonu, kampüs derslik gibi alanlar periyodik olarak temizlenecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KRİTİK AÇIKLAMA!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde üniversitelerin açılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik bir açıklama geldi. Uzaktan eğitim tecrübesinin önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğan” İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALDI?

yök, yükseköğretim kurulu, Üniversiteler ne zaman açılıyor, üniversiteler açılacak mı, üniversitelerin açılma tarihi, EĞİTİM Haberleri

Üniversiteler bahar döneminde açılıyor mu? YÖK yüz yüze eğitime başlanması için…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!