G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,64
GBP40,64
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.411,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Üç kişiden biri saman nezlesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üç kişiden biri saman nezlesi / Haberin Peşinde Urfa

Baharla birlikte polenlerin ortaya çıkmasıyla saman nezlesi şikayetlerinde artış oldu. Neredeyse her üç kişiden biri yaşadığı saman nezlesiyle mücadele ediyor. Op. Dr. Erdal Erkoç, “Neredeyse toplum nüfusunun yarısı saman nezlesi. Çocukları çok sakınarak büyüttüğümüz için toplumda alerji üçte birlere kadar çıkmış durumda” dedi.

Nisan ayıyla birlikte polenler ortaya çıktı ve alerjik rinit (saman nezlesi) şikayetleri arttı. Neredeyse her üç kişiden birinin yaşadığı saman nezlesine, dünyada yakalanma oranı yüzde 25. Erken teşhisle önüne geçilmezse KOAH, astım ve kalp ritim bozukluğu gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor.

BAHAR AYLARINA DİKKAT

Bahar aylarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Erdal Erkoç, “Mart, nisan ayları polen mevsiminin tavan yaptığı aylardır. Ağaçlardan, çiçeklerden polenler fazla olduğu için alerjik bünyelerde alerjik reaksiyona neden oluyor. Burundaki etleri şişirerek yoğun bir burun tıkanıklığı yapıyor. Burun rahat nefes alamadığı için başka viral enfeksiyonlara yakalanma riski de fazla” dedi.

SON DÖNEMDE ARTTI

Son zamanlarda hastalığın arttığına dikkat çeken Erkoç, “Neredeyse toplum nüfusunun yarısı saman nezlesi. Son zamanlarda daha da arttı. Çocukları çok sakınarak büyüttüğümüz için toplumda alerji üçte birlere kadar çıkmış durumda” diye konuştu.

MUTLAKA TEDAVİ EDİLMELİ

Bahar alerjisinin birçok hastalığa neden olduğunun altını çizen Erkoç, “Alerjik reaksiyon sadece burunda gelişmiyor. Alerjisi olanların yüzde 50’sinde alerjik akciğer, alerjik astım var. Dolayısıyla alerji, tüm vücutta meydana gelen bir reaksiyon. Önüne geçmezsek KOAH, astım, sinüzite davetiye çıkarmış oluruz. Akciğerler enfeksiyon kapabilir. Bahar alerjisi olan rahat uyku uyuyamadığı için uyku apnesi ve horlama meydana geliyor. Kalp ritmi bozuluyor. Damarsal sorunlar gibi pek çok soruna neden oluyor” ifadelerini kullandı.

TESPİT ÖNEMLİ

Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Alerjen etkenden uzak durmak gerekli. Önemli olan insanın nelere alerjisi olduğunu tespit edebilmesi. Bunları tespit ettikten sonra uzak durmak lazım. İnsanlar bazen polenlerden kaçamıyor. Burada da burun temizliği önemli. Gün içerisinde üç dört kere burnunuzu yıkadığınız zaman uzaklaştırmış oluyorsunuz. Gün içerisinde en az bir kere duş almak önemli. Bol su içmek lazım.”

alerjik rinit,polen,KOAH,saman nezlesi,Erdal Erkoç

Üç kişiden biri saman nezlesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!