G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,81
GBP40,55
BIST10.055,98
GR. ALTIN2.429,37
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türkiye ilk beş ülke arasına girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ilk beş ülke arasına girdi / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün, Türkiye’nin, Maarif Vakfının 377 okulu ve 50 bine yakın öğrencisiyle uluslararası okullar ağı bakımından Fransa, Almanya, İngiltere ve Çin ile dünyada ilk beş ülke arasına girdiğini söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Asya’dan Afrika’ya, Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, Güney Amerika’dan Avustralya’ya 6 kıtada 44 ülkede kapsamlı eğitim faaliyetleri yürüten Maarif Vakfının kuruluşunun üzerinden geçen beş yılı değerlendirdi ve yeni dönem projelerini açıkladı. İlk kuruldukları süreçte FETÖ iltisaklı yurt dışındaki okulların Türkiye’ye yeniden kazandırılması konularına odaklandığını anlatan Akgün, “Vakfımız, 19 ülkede FETÖ iltisaklı 230 okulu devralmıştır ve bu konudaki çalışmalarımız sürüyor” dedi. TMV olarak beş yılda 104 ülke ile görüşüp bunlardan 89’u ile TMV’nin varlığını tanıyan iş birliği protokolleri yaptıklarını anlatan Akgün, “Bunların içerisinde 44 ülkede okullarımız bulunuyor. Buralarda halen eğitim görmekte olan 45 bin öğrencimiz bulunuyor ve bu sayı giderek artıyor. Liseden mezun ettiğimiz öğrenci sayısı 5 bin 700 dolayında. Yılda ortalama 1000 mezun veriyoruz” bilgisini verdi.

Prof. Dr. Birol Akgün

DOST NESİLLER YETİŞTİRİYOR

Fransa ve Almanya gibi ülkelerin dünyanın farklı ülkelerinde kendi okullarını açarak kendisine dost ve müzahir yeni nesiller yetişmesi konusunda gayret sarf ettiğine değinen Akgün, şöyle devam etti: “Türkiye Maarif Vakfı, bu bağlamda çok daha önceleri kurulması gereken, belki bu anlamda kuruluşu gecikmiş olan çok ihtiyaç olan bir kurumdur. Geçtiğimiz beş yıl içinde Türkiye, gerek Maarif Vakfının 25 ülkede yeni açtığı okulları, gerek 19 ülkede devraldığı okullarla birlikte toplamda 44 ülkedeki 377 okulu ve 50 bine yakın öğrencisiyle uluslararası okullar ağı bakımından Fransa, Almanya, İngiltere ve Çin ile birlikte ilk beş ülke arasına girmiştir.”

Birol Akgün,Maarif Vakfı,Fransa,Almanya,İngiltere,Çin


Türkiye ilk beş ülke arasına girdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!