G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tek sınav notuyla karne verilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tek sınav notuyla karne verilecek / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze yapılacak tek sınavla öğrencilere karne vermek istediklerini belirtti. Yarıyıl tatilini öne almak konusunda senaryolar bulunduğunu da ifade eden Bakan Selçuk, öğretmen atamasına ilişkin de açıklama yaptı. 

NTV’de soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin konusunun önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında yeniden gündeme alınacağını söylmedi. Selçuk, “Bu tür kararları almak tamamen veriye bakma gerekliliği doğuruyor. Okulların açılmasını biz de istiyoruz ama duruma bakılacak. Muhtemel senaryolar değerlendirilip okul kararı verilecek” dedi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile temas halinde olduklarını kaydeden Selçuk, “Öğrencilerimizi de bu dönemde izliyoruz. Kısaca ilgili kurumlarla değerlendirmeleri yapıyoruz. 4 Ocak bizim için umut vaad eden bir tarih açıklamasında ifade etmek istediğim, okulların bir an önce açıklaması yönünde bir talebim var. Tüm bunlara baktığımda 4 Ocak iyimser bir tahmin” diye konuştu.

YARIYIL TATİLİ ÖNE ALINACAK MI?

Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında diyen Selçuk şöyle devam etti:

“22 Ocak’ta karne vermek istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz. Biz çocuğumuzun eline basılı karne vermek istiyoruz. Tüm şartlara karşı da hazırlıklarımı sürdürüyoruz. Öğretmenlerin bir an önce aşılanması için çalışma sürüyor. 150 bin tablet dağıtıldı, Ocak’ta 500 bin hedefi var. Dağıtılan tabletlerle internet desteği de veriliyor.”

Anaokulu ve kreşlerin durumuna ilişkin değerlendirmenin gelecek hafta yapılacağını kaydeden Selçuk, LFG ve YKS müefradı için ise “EBA’nın içeriği gelişti, şu an yeterince kaynak var. Müfredatın tümünden sorumlu olmak bize gelen tavsiyeler arasında. Bu karar bürokratik değil, eğitimcilerin ortak görüşü. Bizim nisan, mayıs aylarında telafi eğitimimiz oldu. Önümüzdeki 2 yıl için bir telafi eğitim planımız var” değerlendirmesini yaptı.

ÖĞRETMEN ATAMASI

Selçuk “Öğretmen ataması yapılacak mı” sorusunu ise “İmkan ve mümkün arasındaki ilişki ile alakalı. Gençlerin umutları bizim için çok değerli. İmkanlar el verdikçe daha çok atama için çalışıyoruz. Bu kurumlar arası bir konu aslında sadece Milli Eğitim Bakanlığında değil” şeklinde cevapladı.

Tek sınav notuyla karne verilecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!