G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,78
GBP40,60
BIST9.999,67
GR. ALTIN2.435,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Su İçmenin Bilimsel Faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su İçmenin Bilimsel Faydaları / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Su İçmenin Bilimsel Faydaları makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

‘Bol bol su için ‘ sağlıkla ilgili her alanda hastalıklardan korunmada, hastalıkların tedavisinde, kilo vermede en sık duyduğumuz öneridir. Neden su içmek bu kadar önemli, vücudumuzda ne gibi etkileri var ? Aşağıda bu soruları sizin için yanıtlamaya çalıştık.

  1. Enerji seviyemizi ve beyin fonksiyonlarımızı önemli oranda etkiler. Beyin fonksiyonlarımız hidrasyon durumundan doğrudan etkilenir. Araştırmalar hafif dehidrasyon durumunda bile beyin fonksiyonlarımızın olumsuz etkilendiğini göstermektedir. Genç kadınlarda yapılan bir çalışmada, araştırmacılar egzersiz sonrası % 1.4’lük sıvı kaybının hem ruh halini hem de konsantrasyonu olumsuz etkilediğini bulmuşlardır. Ayrıca susuz kalmanın baş ağrılarının sıklığını da artırdığı saptanmıştır. Benzer başka bir çalışmada su kaybının artan kaygı ve yorgunlukla ilişkili olduğu gözlemlenmiştir. Yeterli su tüketmek enerji dengemizi korur, daha güçlü bir hafızaya sahip olmamızı sağlar ve konsantrasyonumuzu artırır!

  2. Fiziksel performansı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olur. Vücut ağırlığımızın %2’ sinden daha fazla sıvı kaybı hemen fark edebileceğimiz olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Sporcular antrenmandan sonra ter yoluyla ağırlıklarının yaklaşık %6-10’ u kadar sıvıyı kaybederler. Sporculardaki bu sıvı kaybı motivasyonlarının azalmasına, yorgunluklarının artmasına sebep olur. Hatta yeterince su tüketmezseniz yapacağınız egzersiz hem fiziksel hem de zihinsel olarak size daha zor gelebilir. Yeterli miktarda su tükettiğinizde ise yaptığınız yoğun egzersizdeki oksidatif stresi azalır. Egzersiz yapıyorsanız vücudunuz için gerekli olan hidrasyon durumunu sağlamak için yeterli su tüketmeniz performansınızı maksimum seviyeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır!

  3. Kabızlığı önler. Kabızlık bağırsak hareketlerimizin normalden daha az olduğu durumdur. Kabızlık genelde çok ciddi bir sağlık sorununa sebep olmasa da günlük hayatımızı oldukça olumsuz etkileyen bir durumdur. Bağırsak hareketlerimizin düzelmesi kabız olduğumuzda rahatlamamızı sağlayacaktır. Kabızlık durumunun ortadan kalkması için yeteri kadar sıvı tüketimi çok önemlidir.Bol su tüketimi bağırsak hareketlerinizi düzenlemeye yardımcı olur ve kabız olmanızı önler.

  4. Böbrek taşlarının tedavisinde yardımcı olur. Böbrek taşları böbreklerimizde oluşan minerallerden oluşan kristal kümelerdir ve şiddetli ağrıya sebep olur. Daha yüksek sıvı alımı, böbreklerden geçen idrar hacmini arttırır. İdrar hacmi artığından minerallerin konsantrasyonunu daha seyrek hale gelir, bu durumda kristalleşme ve topaklanma olasılığı daha düşüktür. Böbrek taşlarının tedavisinde ve tekrarlamasının önlenmesinde de yeterli su tüketimi etkili ve gereklidir.

  5. Kilo kaybına yardımcı olabilir. Bol miktarda su içmek tokluk hissinizi ve metabolizma hızınızı artırarak kilo vermenize yardımcı olabilir .Yemeklerden yarım saat önce su içmek daha tok hissetmenizi ve daha az miktarda besin tüketmenizi sağlayacaktır.

  6. Baş ağrılarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olabilir. Dehidrasyon bazı kişilerde baş ağrısını ve migreni tetikleyebilir. Araştırmalar, bir baş ağrısının dehidrasyonun en yaygın semptomlarından biri olduğunu göstermiştir. Örneğin, 393 kişide yapılan bir araştırma, katılımcıların% 40’ının dehidrasyon sonucu bir baş ağrısı yaşadığını bulmuştur.Ayrıca çalışmalar yeterli su tüketiminin sık sık baş ağrısı yaşayanlarda semptomların hafifletilmesinde etkili olduğunu göstermiştir.

Vücudumuzun çok büyük bir kısmının sudan oluşması nedeniyle su bizim için hayati önem taşır. Sağlığımız için günde 2.5-3 L su içmeyi ihmal etmeyelim !

Su İçmenin Bilimsel Faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!