G-CV0ZL47F6D
USD32,57
EURO34,96
GBP40,78
BIST9.884,38
GR. ALTIN2.458,75
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Serkan Özcan’dan yeni Hazine Bakanı’na tavsiye: Berat Albayrak ekonomide ne yapmışsa tam tersi yapılmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serkan Özcan, ekonomiyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

Gelecek Partisi Sözcüsü, Ekonomist Serkan Özcan, Tele1’de İsmail Dükel’in konuğu olarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Berat Albayrak’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin gördüğü en başarısız ekonomi siyasetçilerinden biri olarak tarihe geçtiğini söyleyen Özcan, “Şimdi ne yapılmalı? Berat Albayrak son 2 senede ne yapmışsa tam tersi yapılmalıdır” dedi.

Albayrak’ın istifasının 24 saatten daha uzun bir süre boyunca teyit dahi edilmemesini de değerlendiren Özcan, “Evet, parlamenter sistemin de eleştirilecek çok yanı vardı ama bu sistemdeki kadar aciz miydik?” sorusunu sordu.

NOBEL ÖDÜLLÜ EKONOMİST DE GELSE…

Türkiye’nin öncelikli konusunun Türkiye’yi geriye götüren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yarattığı zorluklar olması gerektiğini söyleyen Özcan, “Her aksamanın özünde bu sistemin çalışmıyor olması var” dedi ve çözüm için Gelecek Partisi’nin tanıtımını gerçekleştirdiği “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Modeli”ni işaret etti.

Türkiye’de bakanların, parlamentonun etkinliğinin artık tek bir kişinin iradesinde olduğunu belirten Özcan, “O tek kişinin ne düşündüğü önemli, bakanın kim olduğu, hangi eğitimi aldığı önemli değil. Durum böyle iken oraya Nobel ödüllü ekonomisti de koysanız pek bir şey değiştiremezsiniz” dedi.

“WHATSAPP MUHALEFETİNDEN KURTULMALIYIZ”

Açık açık yapılamayan muhalefetin eşe, dosta, ahbaba yapılmasının bir faydasının olmadığını belirten Özcan, şu ifadeleri kullandı:

Mevcut siyasal sistem Türkiye’nin önünü kapatıyor. Bu sistem Türkiye’yi milli gelirde 15 sene önceye götürdü. Son iki senede Türkiye’nin borcu iki kat arttı. Ekonomideki bu sorunların hukukta, adalette, basın özgürlüğünde fazlası var azı yok.

Vicdan sahibi herkesin içinde bugün uygulanan politikalara yönelik ciddi bir tepki var. Türkiye’nin bu whatsapp muhalefetinden kurtulması lazım. Açık açık yapamadığımız eleştirileri eşe dosta ahbaba yapmanın kimseye bir faydası yok.

Bu kadar büyük bir baskının yaşandığı dönemde herkes risk almak istemeyebilir ama bunu almadığımız sürece her gün daha kötüye gidecek, hangi umutla bekliyorsak, o umut gerçekleşmeyecek.

“Ben de senin gibi düşünüyorum ama senin yanında durmayayım” anlayışı Türkiye’yi bir yere götürmeyecek. Bunu da özellikle Cumhur İttifakına gönül veren siyasetçi ve vatandaşlarımız için söylüyorum.

Türkiye’de tek bir adamın iradesine bağlı olarak belirlenen bir yürütme var. Türkiye’de bütün etkisini kaybetmiş bir parlamento var. Türkiye’de bağımlı bir yargı var. Tamam eski sistem kötüydü ama bu rezalet. Eski sistemin çok daha iyisini yapabiliriz. Gelin yeni bir sisteme gidelim, tam demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e gidelim.

Serkan Özcan’dan yeni Hazine Bakanı’na tavsiye: Berat Albayrak ekonomide ne yapmışsa tam tersi yapılmalıdır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!