G-CV0ZL47F6D
USD32,45
EURO34,85
GBP40,67
BIST9.888,50
GR. ALTIN2.446,13
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem! Sarımsağın faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem! Sarımsağın faydaları / Haberin Peşinde Urfa

En popüler zayıflama yöntemleri arasında oan sarımsak yutarak kilo verme ile ilgili bilinmesi gereken önemli noktaları sizler için mercek altına aldık. İnce ve şekilli vücut için forma girme düşüncesindeyseniz sarımsak yutmanın vücuttaki etkilerine göz atın! sSrımsak yutmak zayıflatıyor mu, sarımsak yutmanın faydaları!Kilo vermek için sarımsağı yutmak mı daha iyi yoksa çiğnemek mi? Günde 1 diş sarımsak yutarsanız…

En popüler zayıflama yöntemleri arasında oan sarımsak yutarak kilo verme ile ilgili bilinmesi gereken önemli noktaları sizler için mercek altına aldık. İnce ve şekilli vücut için forma girme düşüncesindeyseniz sarımsak yutmanın vücuttaki etkilerine göz atın! sSrımsak yutmak zayıflatıyor mu, sarımsak yutmanın faydaları!Kilo vermek için sarımsağı yutmak mı daha iyi yoksa çiğnemek mi? Günde 1 diş sarımsak yutarsanız…

Doğa antibiyotik kaynağı olması nedeniyle virüslere ve mikroplara karşı koruyucu olan sarımsak, gündelik hayatımızda yemeklerimizde tükettiğimiz en sağlıklı besinlerden biridir. Yaz aylarına nazaran özellikle de kış aylarında daha çok tüketilen sarımsak içerisindeki antibakteriyel özelliği ile öne çıkarak vücudu hastalıklara karşı savaşır hale getirir. Bir nevi doğal ilaç yerine geçen sarımsağın kolesterol, damar tıkanıklığı ve tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi geldiği dolayısıyla da sağlık açısından faydalı olduğu bilinmektedir. Vücuda sağladığı olumlu etkilerinin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olan bu bitkinin yutulması halinde zayıflattığına dair iddialar mevcut. Bazı insanlar sarımsağın ağızda kötü kokuya neden olduğu gerekçesiyle sarımsak tüketimini hayatının dışında tutmaya çalışabiliyor. Ancak, niyetiniz kilo vermek ise sarımsağı çiğnemeden yutarak da faydalarından yararlanabilirsiniz. Enerji verme, yaraları iyileştirmede, nezle ve soğuk algınlığı gidermede 1 diş sarımsak yutmanın iyi olduğu bilinmektedir. Peki sarımsak yutmak ne işe yarıyor? Sarımsak yutmanın kilo vermedeki etkileri neler? İşte sarımsak yutmanın zayıflamada ki etkisi…

SARIMSAK YUTMANIN FAYDALARI! SARIMSAK YUTMAK KİLO VERDİRİR Mİ?

Sarımsak yutarak kilo vermenin bir avantajı da kokusunu sevmeyenlerin buna mecbur kalmadan zayıflayabilmesidir. İçerisinde bulunan antioksidanlar, vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri karşılayarak, vücut direncinin artmasına sebep oluyor.

Sarımsak yutmanın gerçekten denildiği kadar kilo verip verdirmediğini merak eden bir grup araştırmacı, çalışmaları sonucunda sarımsağın hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olduğunu görmüştür.

SARIMSAK YUTARAK NASIL ZAYIFLANIR?

Düzenli sarımsak tüketiminin metabolizmayı hızlandırarak daha çok kalori yakma etkisi de vardır. Diyetsiz ya da sporsuz tek başına yutulan sarımsak sadece metabolizmayı hızlandırıyor iken çeşitli egzersiz hareketleri ve doğru beslenme ile fark edilir derecede kilo verebilirsiniz. Sarımsağın sağlık üzerinde dezavantajı bulunmasa da tansiyon hastalarının sarımsağı tüketmemeleri gerekir. 

Bu kişilerin dışında, sarımsakla kilo vermek isteyenler her gün 3 defa bir diş sarımsak yutabilir. 

Göbek sorunundan şikayetçi olan kimseler, sarımsak yuttukları zaman karınlarında incelme olabilir. Bunun nedeni sarımsağın direkt olarak göbek yağlarına nüfuz etmesi değil kabızlık sorununu çözmesindendir. 40 gün boyunca sarımsak yutup 1 hafta sonra mola vermeniz tavsiye edilir.

SARIMSAĞI ÇİĞNEMEK Mİ YOKSA YUTMAK MI DAHA İYİ?

Eğer kendinize inanarak ben bunu çiğneyerek yiyebilirim diyorsanız, yutmaya nazaran kilo verme sürecini arttırabilirsiniz. Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, sarımsağı çiğneyerek yemek yağ yakımını daha kolay sağlar. Ancak kokudan rahatsız olurum diyorsanız yutmak en doğru seçenek gibi görünüyor.

NOT:  Uygulanan zayıflama kürleri sarımsak ile desteklenmelidir. Uzman onayı almadan denemeyiniz.

sarımsak yutmak,sarımsak yutmanın faydaları,sarımsak yutmak zayıflatır mı,sarımsak yutmak ne işe yarar

Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem! Sarımsağın faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!