G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,80
GBP40,81
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.399,48
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa’da oksijen ile gelen şifa

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da oksijen ile gelen şifa / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA- 16.08.2023-HİBYA-  Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yara, yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok hastalıkta hızlı iyileşme sağlayan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi açıldı.

Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak yüzde 100 oksijen solutmak suretiyle uygulanan medikal bir tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

Hiperbarik Oksijen Tedavisi özel bir oksijen terapisi tekniğidir. Bu tedavi yönteminde saf oksijen bulunan basıncı ayarlanmış özel odalarda hastalar solunum gerçekleştiriyor. Hiperbarik odaların içerisindeki basınç normal hava basıncına göre 3-4 kat daha yoğun olarak ayarlanıyor. Oluşturulan basınç farkı sayesinde kişiler bu özel odalarda vücut dokularına daha fazla oksijen ulaştırabiliyor. Hiperbarik Oksijen Tedavisi çeşitli yaraların iyileştirilmesinde, ciddi seyirli enfeksiyonlarda ya da vurgun gibi hava embolisine bağlı gerçekleşen olgularda oldukça etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılabiliyor.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Op. Dr. Alev Esercan, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’nin cuma günü itibarıyla hizmet vermeye başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Daha öncesinden il dışına sevk etmek zorunda kaldığımız kronik yara bakım hastalarımız, yanık hastalarımız, diyabetik ayaklı olan hastalar veya travma hastaları gibi çeşitli hastalarımızı artık tedavilerini merkezimizde gerçekleştirebileceğiz. Bu tür hastalarımızı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hiperbarik Tedavi Merkezimize bekliyoruz.  Hafta içi her gün 08.00 ile 16.00 saatleri arasında poliklinik hizmeti ve 7/24 haftanın her günü acil olan hastalarımıza müdahale için merkezimiz açılmış bulunmaktadır. İlimize hayırlı olsun.”

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzm. Dr. Özge Yeşilgül ise Hiperbarik Oksijen Tedavisi’nin yüksek basınçlı bir odada aralıklı olarak oksijen solunmasıyla verilen bir tedavi şekli olduğunu belirterek,  “Hiperbarik Oksijen Tedavisini daha çok oksijenlenmenin eksik olduğu hastalıklarda etkin bir şekilde kullanabiliyoruz. Mesela örnek vermek gerekirse; uzun süreli iyileşmemiş yaralar, kemik enfeksiyonları, onun dışında kışın sıklıkla karşılaştığımız karbonmonoksit zehirlenmeleri, tıraş yaralanmaları, nekrotizan, yumuşak doku enfeksiyonları, radyasyon hasarı, onun dışında ani işitme kaybı ve görme kayıplarında başarıyla uygulayabiliyoruz. Hastalarımız 182 ve MHRS randevu alarak polikliniğimize başvurabilir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Şanlıurfa’da oksijen ile gelen şifa

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!