G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,61
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde AVM ameliyatı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde AVM ameliyatı yapıldı / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA-21.07.2023-HİBYA- Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde AVM (Arteriovenöz Malformasyon) ameliyatı ilk kez gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine, bilinç kaybı nedeniyle getirilen 48 yaşındaki Ahmet Akyüz adlı hastaya, yapılan tetkikler sonrasında AVM (Arteriovenöz Malformasyon) tanısı konuldu. Hastanın ailesiyle görüşülerek ameliyatın gerçekleştirilmesine karar verildi.

Op. Dr. Barış Erdoğan ve Op. Dr. Atakan Besnek’ten oluşan ekip tarafından hastanede ilk kez gerçekleştirilen AVM Cerrahisi ameliyatı başarıyla sonuçlandı.

Op. Dr. Barış Erdoğan, “Hastamıza çektiğimiz tomografi filminde bir büyük bir beyin kanaması olduğunu gördük. Genç yaşlarda görmediğimiz bir kanama olduğu için bunun damarla ilgili bir bozukluk olabileceğini düşünerekten hastamıza Op. Dr. Atakan Besnek’le birlikte endovasküler kapalı gerişimle beyin anjiyosu yaptık. Orada arteriovenöz malformasyon dediğimiz damar yumağını sapladık. Damar yumağının tedavisi açık ve kapalı cerrahi olmak üzere iki şekilde olmaktadır. Hastamızın açık cerrahiye daha uygun olduğunu gördük. Ailesi ve yakınlarına hastalığı hakkında bilgi verdikten sonra ameliyat ettik. Ameliyatta hem damar yumağını kapattık, hem de kanamasını boşalttık. Hastamız daha sonra uyandı, servise aldık. Hastamızın genel durumu iyi birkaç gün içinde taburcu edeceğiz” şeklinde konuştu.

AVM tedavisinin, beyin ve sinir cerrahisi açısından, oldukça önemli ve belli merkezlerde yapılabilen büyük bir ameliyat olduğunu ifade eden Dr. Erdoğan, şunları söyledi:

“Arterio venöz malformasyon yüz binde 1-2 hastada görülür. 20-50 yaş arası genç hastalarda daha sık görülür. Baş ağrısı ve nöbet şikayetleri ile hastalar genellikle polikliniklerimize başvurur. Yıllık yüzde 2-4 arası kanama riski olup ciddi hayati risk taşımaktadır. Tedavide açık ve kapalı ameliyat uygulanır. Hastanın genel durumu ve kanamanın yeri ve damarlarla olan ilişkisi değerlendirilip en uygun yöntem uygulanır. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iki yöntemi de uygulayacak altyapımız mevcut.”

Hibya Haber Ajansı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde AVM ameliyatı yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!