G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,78
GBP40,68
BIST10.264,97
GR. ALTIN2.393,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sanat ve eğlence atölyeleri çocuk sesleriyle açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanat ve eğlence atölyeleri çocuk sesleriyle açıldı / Haberin Peşinde Urfa

KOCAELİ – 24.01.2023 – HİBYA – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatilinde ilköğretim çocukları için düzenlediği sanat ve eğlence atölyeleri tatilin ilk haftasında başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatilinde ilköğretim çocukları için düzenlediği sanat ve eğlence atölyeleri tatilin ilk haftasında başladı. Kocaelili çocuklar, İzmit ve Gebze’de açılan sanat ve eğlence atölyelerine adeta akın etti.

“Şarkılarla karşılandılar”

Sanat ve eğlence atölyeleri Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, İzmit’te ise Kocaeli Kongre Merkezi’nde eş zamanlı olarak başladı. 6-13 yaş arasındaki ilköğretim öğrencileri aileleriyle birlikte etkinliklerin başlamasından kısa bir süre önce Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ile Kocaeli Kongre Merkezi’ne geldi. Her iki kültür merkezinde şarkılarla karşılanan minikler, kendileri için hazırlanan atölyelerdeki aktivitelere katılmaya başladı. Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki atölye etkinlikleri merkezin içinde yer alan Karamürsel Alp, Süleyman Paşa, Çoban Mustafa Paşa ve Selim Sırrı Paşa salonlarında gerçekleştirildi.

“Birbirinden eğlenceli aktiviteler”

Tatili hak eden öğrenciler Kongre Merkezi’ndeki salonlarda ilk gün içinde panç yapımı, ağaç dilimi boyama, makrome anahtarlık, kağıt kıvırmadan tablo yapımı, cam altı resim, kaşık kukla ve ıhlamur baskı etkinliklerine katıldı. Ayrıca Selim Sırrı Paşa Salonu’nda köy seyirlik oyunlarını, Çoban Mustafa Paşa Salonu’nda ise Türk Dünyası Çocuk Oyunlarını izleyen çocuklar, masal mühür ile masal sikke atölyesinde hayal dünyalarından kendileri adına betimledikleri mühür ve sikkelerini yaptılar.

Günün en eğlenceli aktivitelerinden birine ise Mutfak Atölyesi evsahipliği yaptı. Burada ekmek ve limonata yapımını öğrenen öğrenciler, yaptıkları ekmekleri yedi, limonatalarını ise keyifle yudumladı.

“Fuayede hem etkinlik hem eğlence”

Atölye etkinliklerinin yanı sıra Kocaeli Kongre Merkezi fuayesindeÇömlek, Kahve yapımı, Ebru, Ayraç-Tezhip yapımı, Tohum Topu Yapımı, Çanta Yapımı, Bileklik Yapımı gibi stantlar yer aldı. Yine fuaye alanında konservatuvar öğrencileri kurulan performans sahnesinde eğitmenleriyle birlikte performanslarını sergiledi. Aldıkları konservatuvar eğitimini arkadaşlarına sergileme imkanı bulan öğrenciler ise başarıları ve disiplinleriyle dikkat çekti. Konservatuvar öğrencilerinin başarılı performansı alkışlarla karşılandı.

“Anneler kahve keyfi yaptı”

Öte yandan çocuklarını Sanat ve Eğlence Atölyelerine getiren veliler kahve keyfi yaptı. Kahve Yapımı Atölyesi’ne konuk olan anneler hem çocuklarını izledi hem de kahvelerini içti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ara tatilde hazırladığı etkinlikler için teşekkür eden veliler, bu sayede evlatlarının tatili en iyi şekilde değerlendirdiğini kaydetti. Veliler ayrıca ebru standında ebru yapmayı öğrenerek ilk sanatsal ürünlerine imza attı.

“Gebzeli çocukların ara tatil keyfi”

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki sanat ve eğlence atölyeleri de neşeli anlara sahne oldu. Gebzeli çocuklar, etkinliklerin ilk gününde Saksı Boyama, Makrome Anahtarlık Atölyelerinde boyama yaparak anahtarlık yapımını öğrendi. Türkülerle Tanışıyorum Atölyesi’nde çocuk türküleri ile tanışan öğrenciler, “Aslan Hürkuş Kayıp Elmas” filmini de birlikte izledi.

Hibya Haber Ajansı

Sanat ve eğlence atölyeleri çocuk sesleriyle açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!