G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,72
BIST10.228,42
GR. ALTIN2.390,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlam Çocuk Takibi ve Aşı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlam Çocuk Takibi ve Aşı / Haberin Peşinde Urfa

Çocuk Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Sağlam Çocuk Takibi ve Aşı makalesine göz atın ve Çocuk Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Bebekler doğdukları andan itibaren, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan bir doktor tarafından takip edilmeye başlanır. Bebeklerin büyüme ve gelişme takibini yapan çocuk doktoru, belirli zamanlarda bebeklere çeşitli aşılar uygular.

Yapılan bu aşılar, çocukları belirli bazı hastalıklara karşı korur. Ve yaşanan bazı hastalıklara karşı daha güçlü bir savunma yapmalarını sağlar.

Aşıların içinde barındırdıkları bakteriler ve virüsler, hastalığa neden olma özelliklerini kaybetmiş olan zayıflatılmış neredeyse ölü denebilecek yapıdadırlar.

Aşı yapılan bebeklerin vücudu, bağışıklık oluşturacak ölçüde virüs ve bakteriye maruz kalır. İşte bu nedenle aşıların bebeklere zararı olmadığı gibi yararları vardır.

Bir bebek dünyaya yeni geldiği andan itibaren aşı takibi düzenli bir şekilde yapılır. Yenidoğan takibi yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, kendisine başvuran aileleri aşılar ve aşı takibi konularında detaylıca bilgilendirir.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanu aşıların hangi dönemde, kaç doz yapılacağının takibini yapar ve ebeveynlerin de bu aşı takibi konusunda dikkatli olmalarını önerir. Çünkü aşıları tam olarak, zamanında yapılan bebekler, hastalıklara karşı korunur ve bağışıklıkları çok güçlü olur.

Sağlam çocuk takibi bebeklerin doğduğu andan itibaren yapılmaya başlanır.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, bebeklerin gelişimini doğduğu günden itibaren düzenli aralıklarla kontrol eder. Bebeğin fiziksel ve bilişsel olarak gelişiminin sorunsuz olup olmadığını gözlemler.

Bu sayede hastalıklarla ilgili koruyucu önlemler alabilir ve ortaya çıkabilme ihtimali olan problemler için ön hazırlık yapmış olur.

Sağlam çocuk takibi durumunda, bebeğin büyüme hızı, kilo ve boy artışı, fiziksel ve zihinsel gelişimi çok önemlidir. Rutin muayeneler, olası sorunları önlemeyi ve sorunlara karşı tedbir almayı sağlar.

Lütfen bebeklerinizin ve çocuklarınızın rutin muayeneleri ihmal etmeyiniz…!

Sağlam Çocuk Takibi ve Aşı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!