G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesine STEM Merkezi açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesine STEM Merkezi açıldı / Haberin Peşinde Urfa

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen bilgi yarışmasını kazanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesine STEM ve Bilim Atölyesi kuruldu.

ŞANLIURFA – 25.11.2022 – HİBYA – Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen bilgi yarışmasını kazanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesine STEM ve Bilim Atölyesi kuruldu. Atölyenin açılışını yapan ve geleceğin mühendislerini yetiştireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, TEKNOFEST’e katılacak olan gençlere de sponsor olacaklarının müjdesini verdi.

Haliliye Belediyesi tarafından “Mehmet Akif’in Anma: İstiklal ve Hürriyet” konulu Liselerarası Bilgi Yarışması düzenlendi.

Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haliliye Kaymakamlığı iş birliğiyle düzenlenen bilgi yarışmasında 40 lisenin mücadele ettiği kıyasıya süren bilgi yarışmasının kazananı ise Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi oldu. Haliliye Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların ardından Başkan Canpolat’ın kazanan okul için sözünü verdiği STEM Merkezi ve Bilim Atölyesinin açılışı gerçekleşti. Açılışa Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yanı sıra Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, AK Parti Haliliye İlçe Teşkilat Üyeleri, Meclis Üyeleri, Okul Müdürü Mehmet Ağar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kurdelenin kesilmesiyle STEM ve Bilim Atölyesi öğrencilerin kullanımına sunulurken, Başkan Mehmet Canpolat yaptığı açıklama ile her zaman gençliğe, eğitime ve geleceğe destek olacaklarını ifade etti. STEM Merkezi ile geleceğin mühendislerinin yetişeceğini kaydeden Başkan Mehmet Canpolat, “Mehmet Akif’i Anma Programı çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızla beraber bilgi yarışması düzenlemiştik. Bu bilgi yarışmasında tema da İstiklal ve Hürriyetti. Bu yarışmamızda Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisemiz birinci geldi. Gerçekten çok başarılı bir şekilde yarışmayı tamamladılar. Biz de geleceği vadeden teknoloji olması hesabıyla gençlerimizi geleceğe hazırlamak adına robotik kodlama, STEM Merkezi başlığı altında kendilerine bir hediye edelim dedik. Burada yaklaşık 500 öğrencimiz var. Bu robotik STEM Merkezimizi, meclisimizden de almış olduğumuz kararla bugün buraya icra ettik. Yaklaşık 500 bin TL’lik bir yatırım. Gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Öğrencilerle yaptığı sohbet sonrası gençlerin bu yıl TEKNOFEST’e katılacağını ve Haliliye Belediyesi olarak sponsor olduklarını müjdeleyen Başkan Mehmet Canpolat, açıklamasına şöyle devam etti:

“Burada genç kardeşlerimizi gördüm, buradan da bir müjde vermek istiyorum. Genç kardeşlerim geleceğe, teknolojiye, yazılıma, bilgisayar mühendisliğine çok şıkı bir şekilde hazırlanıyor. TEKNOFEST’e katılacaklarını ifade ettiler. Biz Haliliye’de her zaman için eğitimi, genç kardeşlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. TEKNOFEST’e katılacak olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi öğrencilerine de Haliliye Belediyesi olarak sponsor olacağız.”

Öte yandan, açılışın ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi öğretmenleriyle bir araya gelen Başkan Mehmet Canpolat, Öğretmenler Günlerini tebrik ederek, çiçek ve hediye takdim etti.

Hibya Haber Ajansı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesine STEM Merkezi açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!