G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,74
GBP40,71
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.440,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Canan Karatay’ın ‘koronayı öldürüyor’ sözlerine tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Canan Karatay’ın ‘koronayı öldürüyor’ sözlerine tepki! / Haberin Peşinde Urfa

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını konusunda uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yeni tip koronavirüse karşı bazı önerilerde bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Canan Karatay’ın “Koronavirüse karşı sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapın” sözlerine tepki gösterdi.

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını konusunda uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yeni tip koronavirüse karşı bazı önerilerde bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Canan Karatay’ın “Koronavirüse karşı sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapın” sözlerine tepki gösterdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Canan Karatay’ın dün yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Ceyhan, bir televizyon kanalının kendisini arayarak, Prof Dr. Canan Karatay’ın sağlık çalışanlarının karbonatla gargara yaparak korunması gerektiğine dair yaptığı açıklamanın sorulduğunu belirterek, “Artık halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim. Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen” ifadelerini kullandı.

“HALK DA BUNUN YALAN OLDUĞUNU BİLİYOR”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım: “Bir kanaldan aradılar. Artık pek sesi çıkmayan birinin ‘karbonatla gargaranın korona virüsü öldürdüğünü söylediğini,” benim buna ne diyeceğimi sordular. Artık halk da bunun yalan olduğunu biliyor, bu insanlar gündeme gelmek için bunları uyduruyor dedim. Halk merak ediyor dediler. Oysa halk merak etmiyor. Merak etmesi için uğraşmayın lütfen.

“YANLIŞ OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ, HABER YAPMAYIN”

Bu saçmalıkları haber yaparken lütfen düşünün. Sağlık çalışanları canını verirken, güvenlik görevlileri ve diğer basın çalışanları yaşamlarını tehlikeye atarken, sizden de beklenen tek bir şey var. Siz de halkı doğru bilgilendirmek için en az bizim kadar emek verdiniz. Şimdi halkın önlemlere uymamasına ve salgının artmasına neden olacak böyle yanlış olduğunu bildiğiniz şeyleri haberler yapmayın lütfen.Bu kadar bilimsel gelişmelerden ve bilgi birikimden sonra tuzlu suyla karbonatla gargara, kelle paça ile salgının önleneceği yalanlarıyla halkın yanıltıldığı günlere geri dönmeyelim. İleri gideceğimize taş devrine geri dönmeyelim”

CANAN KARATAY NE DEMİŞTİ?

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, asırlardan bu yana toplumlara salgın hastalıkların musallat olduğunu, bunun büyük kitleleri de yok ettiğini açıkladı. Salgın hastalıklarda insan temasının önüne geçmek gerektiğini dile getiren Karatay, salgının, kışın insanların kapalı mekanlarda, kalabalık ortamlarda bulunmasından dolayı arttığını ifade etti.

Karatay, salgın döneminde vücudun direncinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Vücudu güçlendiren en önemli vitaminlerin başında D vitamini geliyor. D vitamini vücut için çok önemli. D vitamininin vücutta 100’ün üzerine çıkarılması gerekir. D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hastalıklarla da savaştığı gösterildi. Güneşten de alınabiliyor. Hastalıklı kişilerde, bilhassa virüs ve bakteri enfeksiyonu olanlarda D vitamini yüksek olduğu zaman hastalanmıyorlar, hastalansalar da çok hafif atlatıyorlar. Bu birçok çalışmada gösterildi. Ben uluslararası D Vitamini Konseyi üyesiyim.”

“VATANDAŞLAR KURALLARA DAHA ÇOK UYMALI”

Yüksek doz C vitamininin de çok önemli olduğuna değinen Karatay, “2012’de yapılan bir çalışma, C vitamininin hakikaten akciğerlere birikmiş sıvıyı temizlediğini gösterdi. Koruyucu olarak bütün hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın, vücutlarında D ve C vitaminini yüksek tutmalarını her zaman öneriyorum. Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu yıllardır söylenen bilimsel bir gerçektir. Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum. El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli. C vitaminini ağızdan almak çok önemli. Ayda bir mutlaka D vitamini yaptırıyoruz. Bunlar virüslere karşı çok önemli. Deniz ve tuzlu su da çok önemli. Kalabalığa karışmıyorum. Alışverişimi de online yapıyorum.” dedi.

Sağlık Bakanlığının aldığı tüm tedbirleri yerinde bulduğunu vurgulayan Karatay, vatandaşların bu kurallara daha çok uyması gerektiğini belirtti. Karatay, sağlık çalışanlarının fedakarlığına tedbirlere uyularak karşılık verilebileceğini sözlerine ekledi.

SAĞLIK haberleri,canan karatay haberleri,covid 19

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’dan Canan Karatay’ın ‘koronayı öldürüyor’ sözlerine tepki!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!