G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,77
GBP40,69
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.409,58
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Özkan’dan ‘kuruluş anayasası’ açıklaması: Kastımız yenileyici bir ruhla anayasa yapmak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özkan’dan ‘kuruluş anayasası’ açıklaması: Kastımız yenileyici bir ruhla anayasa yapmak / Haberin Peşinde Urfa

Muhalefetin tepkisinin ardından “Yeniden kuruluş anayasası” ifadesiyle ilgili açıklama yapan AK Partili Cahit Özkan, “Kastımız yenileyici bir ruhla, geçmişin birikimini dikkate alarak ve kuruluşumuzda bizi bir arada tutan değerleri yeniden hayata geçirmek suretiyle anayasa yapma talebidir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, muhalefetin tepkisine neden olan “Yeniden kuruluş anayasası” sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Özkan, “Yeniden Kuruluş Anayasa ile kastımız; yenileyici bir ruhla, geçmişin birikimini dikkate alarak ve o kuruluşumuzda bizi bir arada tutan maddi ve manevi değerleri yeniden hayata geçirmek suretiyle, geniş katılımlı yeni anayasa yapma talebidir” dedi.

Özkan şunları ifade etti:

DARBELER CUMHURİYETİMİZİ KURULUŞ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTIRDI: Bundan tam 100 yıl önce dünyanın en güçlü devletlerine karşı istiklal ve istikbalimiz için topyekûn, milletçe bir mücadele verdik. Ve milletçe verdiğimiz bu mücadele sonucunda Cumhuriyetimizle taçlandırdığımız yeni Türkiye’mizi kurduk. Ancak 100 yıllık bir çınar olan Cumhuriyetimiz, darbe ve vesayet girişimleriyle maalesef kuruluş ve kurtuluş değerlerinden, o maddi ve manevi değerlerden uzaklaştırılmıştır.

DARBEYİ DE, MANDACILARI DA TARİHİN TOZLU RAFLARINA KALDIRDIK: AK Parti olarak 20 yıldır her alanda gerçekleştirdiğimiz reformlarla bu darbeci ve vesayetçi zihniyetle mücadele ettik. Çok şükür darbeyi de, mandacıları da tarihin tozlu raflarına kaldırdık. İşte şimdi, cumhuriyetimizin kurucu değerlerindeki maddi ve manevi ruhla birleştirecek, yeniden dirilişimize vesile olacak, Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarak YENİ Anayasa yapma vaktidir.

BÖYLE BİR ANAYASA MİLLETE BORCUMUZDUR: Yeniden Kuruluş Anayasa ile kastımız; yenileyici bir ruhla, geçmişin birikimini dikkate alarak ve o kuruluşumuzda bizi bir arada tutan maddi ve manevi değerleri yeniden hayata geçirmek suretiyle, geniş katılımlı yeni anayasa yapma talebidir. Amacımız Cumhuriyetimizi elbirliği ile modern geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımaktır. Böylesi bir anayasa, aziz milletimize olan bir borcumuzdur ve inşallah 83 milyon hep birlikte yerine getireceğiz. 

Cahit Özkan,AK Parti

Özkan’dan ‘kuruluş anayasası’ açıklaması: Kastımız yenileyici bir ruhla anayasa yapmak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!