G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,77
GBP40,70
BIST10.230,73
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Özaslan: “Mısır üreticileri zararda”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özaslan: “Mısır üreticileri zararda” / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA- 01.09.2023 – HİBYA – HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, devlet tarafından bu yıl belirlenen mısır fiyatından dolayı mağduriyet yaşayan çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm için hükümete bir çağrıda bulundu.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta  devlet tarafından bu yıl belirlenen mısır fiyatından dolayı mağduriyet yaşayan çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıyarak hükümete bir çağrıda bulundu.

Çiftçileri tarla başında ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan “HÜDA PAR olarak bu hafta hükümet tarafından belirlenen mısır fiyatından dolayı mağduriyet yaşayan çiftçi kardeşlerimizin sorunlarını gündeme taşıyacağız ve hükümete bir çağrıda bulunacağız” dedi.

En kolay gözden çıkarılan kesim çiftçilerdir

Özaslan açıklamasında, “Hükümet, çiftçiyi yalnız bırakıyor. Tarım Bakanlığı çiftçiyi unutmuş. Ne yazık ki bu ülkede en kolay gözden çıkarılan kesim maalesef çiftçiler oluyor. Tüm girdi maliyetleri en az iki katına çıkmasına rağmen çiftçi yine de üretim yapıyor. Kâr etmeyi bir kenara bırakalım, çiftçi bu sene zarar ediyor. Geçen yıl 5,7 TL fiyat verdiniz. Bu sene %5 artış yapmışsınız. Geçen yıldan bu güne kadar hangi girdi maliyetinin fiyatı %5 artmış?” ifadelerine yer verdi.

Çiftçi bu ülke Ukrayna'ya Rusya'ya mahkûm olmasın diye üretim yapıyor

Özaslan “Çiftçi bu ülke Ukrayna'ya, Rusya'ya mahkûm olmasın diye üretim yapıyor. Çiftçi, hepimiz evimizde ekmeğe, domatese, patlıcana, bibere çok rahat ulaşabilelim diye gece-gündüz demeden üretim yapıyor. Ne demek ya %5 artış” dedi. 

Çiftçi çökerse memleket çöker

Özaslan son olarak “Çiftçi için yapılması gerekeni söylüyoruz, hükümete sesleniyoruz; Bütün girdi maliyetleri en az iki katına çıkmış. Onlara karşın, siz de geçen yıl belirlemiş olduğunuz mısır fiyatını sadece %50 arttırın. Çiftçi yine bunu kabul edecek ve üretim yapmaya devam edecek. Aksi takdirde çiftçi zarar ederse üretimi bırakacak. Çiftçi çökerse memleket çöker” diyerek, çiftçiye destek verilmesi ve bir hazine gibi korunması gerektiğinin altını çizerek çözüm için hükümete seslendi.

 

Hibya Haber Ajansı

Özaslan: “Mısır üreticileri zararda”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!