G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Olağanüstü artışını yaşandığı kentte, vakaların sebebi şaşkına çevirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olağanüstü artışını yaşandığı kentte, vakaların sebebi şaşkına çevirdi / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 20-26 Şubat tarihleri arasında açıkladığı ilk verilere göre vaka sayısının yüz binde 107,43 olarak kaydedildiği Edirne’de, 27 Şubat-5 Mart verilerinde korkutan artış yaşandı ve vaka sayısı yüz binde 180,01’e ulaştı. Bakan …

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 20-26 Şubat tarihleri arasında açıkladığı ilk verilere göre vaka sayısının yüz binde 107,43 olarak kaydedildiği Edirne’de, 27 Şubat-5 Mart verilerinde korkutan artış yaşandı ve vaka sayısı yüz binde 180,01’e ulaştı. Bakan Koca’nın 6-12 Mart verilerini açıklamasıyla birlikte Edirne’de vaka oranlarındaki artış gözler önüne serildi. Edirne’deki vaka sayısı yüz binde 200,36’ya ulaştı.

KAYMAKAMLARDAN PEŞPEŞE BİLDİRİ

Kent genelinde vaka artışları devam ederken, Edirne’nin İpsala ve Enez İlçe Kaymakamlıklarından önemli uyarı geldi. Kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede vakaların yüzde 90’ının ev ziyaretlerinden kaynaklandığı belirtildi. İpsala Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda ilçede korona virüs vakalarında olağanüstü artış yaşandığı vurgulandı. Enez Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da vatandaşlara ziyaret taleplerini kabul etmemeleri çağrısında bulunarak, köylerde vaka artışlarının yaşandığı kaydedildi.

VALİLİK MESAJLA UYARDI

Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde de yaşanan vaka artışlarının ardından Edirne Valiliği tarafından ilçedeki vatandaşların cep telefonlarına mesaj gönderilerek ev ziyaretleri yapılmaması konusunda uyarıda bulunuldu. Mesajda ilçede korona virüs vakalarının arttığı belirtilerek, “Lütfen yakınlarımıza ve komşularımıza ziyaretlerimizi bir süre erteleyelim. Aile üyelerimizi bu konuda uyaralım” ifadelerine yer verildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIYORLAR

CADDELER BOŞ AMA EV ZİYARETLERİ ARTTI

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Saraçlar Caddesi ve Çilingirler çarşısının bariyerlerle kapatılıp giriş yapan vatandaşlara HES kodu sorulması zorunluluğu kararı getirdi. Kararın ardından cadde ve çarşı bariyerlerle kapatıldı. Girişlerin kontrollü şekilde sağlandığı yerlerde polis ve zabıta ekipleri tarafından vatandaşların HES kodu kontrol ediliyor. HES kodu olan vatandaşların girişine izin verilirken HES kodu olmayan vatandaşların girişine izin verilmiyor. Denetimlerin ardından cadde ve çarşılardaki kalabalığın sona erdiği görüldü. (.)

 

Olağanüstü artışını yaşandığı kentte, vakaların sebebi şaşkına çevirdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!