G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Okuma yazmayı sorunsuz öğrendiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okuma yazmayı sorunsuz öğrendiler / Haberin Peşinde Urfa

Pandemi dönemini çoğunlukla uzaktan eğitimle geçiren 1. sınıf öğrencilerinin okuma yazma öğrenmesine yönelik kaygılar boşa çıktı.

Bahçeşehir Koleji, pandemi ile geçen iki yıllık süreçte öğrencilerin okuma yazma ve üst düzey dil becerilerinin gelişim düzeyini kamuoyu ile paylaştı. 2020-21 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilkokul 1. sınıfta olan 4500 Bahçeşehir Koleji öğrencisi baz alınarak hazırlanan rapora göre okuma, anlama, yazma düzey değerlendirmesinde öğrencilerin %90’ı üst düzey dil becerilerinde başarı gösterdi. Bahçeşehir Koleji’nin; anlayarak okuma, okuduğunu yorumlayabilme ve anlayarak yazma becerilerini de kapsayan kriterlerle yaptığı değerlendirme, pandemi döneminde kullanılan dijital eğitim platformlarının da başarıda etkisinin yüksek olduğunu ortaya koydu.

Hale Güneş

KAPSAMLI EĞİTİMLE SORUN YAŞAMADILAR

Bahçeşehir Koleji Okul Öncesi ve İlkokul Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, analitik düşüncenin her dönemde önemli olduğunun ancak dijital dünyaya doğan yeni nesiller için eğitimde yeni bakış açıları gerektiğinin altını çizdi. Hale Güneş, Bahçeşehir Koleji’nde bu alandaki çalışmaları şu sözlerle özetledi: “Bahçeşehir Koleji’nde uyguladığımız Temel Eğitim Programı ile öğrencilerimizin uygulama, analiz, değerlendirme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştiriyoruz. Böylece öğrencilerimiz, karşılaştıkları problemleri farklı bakış açılarıyla analiz etme ve özgün çözümler bulabilme becerilerini özümsüyorlar. Pandemi dönemini çoğunlukla uzaktan eğitimle geçiren öğrencilerimiz, uygulanan kapsamlı temel eğitim programıyla okuma yazmayı erkenden öğrenmekle kalmadılar; temel dil becerilerini ve üst düzey düşünme becerilerini de eksiksiz olarak kazandılar.“

Bahçeşehir Koleji,Hale Güneş,İlkokul,Koronavirüs


Okuma yazmayı sorunsuz öğrendiler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!