G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,71
GBP40,63
BIST10.169,81
GR. ALTIN2.399,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Nişanlılık dönemi krizleri! Nişanlılık dönemindeki sorunlar evlenince çözülür mü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nişanlılık dönemi krizleri! Nişanlılık dönemindeki sorunlar evlenince çözülür mü? / Haberin Peşinde Urfa

Evlilik yoluna giren çiftlerin nişanlılık döneminde yaşadıkları problemler kimi zaman evlilik olduğunda ciddi hasarlar bırakabiliyor. Peki evlilik öncesi stres nasıl önlenir, nişanlılık döneminde görülen sorunlar neler? Evlilik öncesi yaşanan krizler:

Evlilik yoluna giren çiftlerin nişanlılık döneminde yaşadıkları problemler kimi zaman evlilik olduğunda ciddi hasarlar bırakabiliyor. Peki evlilik öncesi stres nasıl önlenir, nişanlılık döneminde görülen sorunlar neler? Evlilik öncesi yaşanan krizler:

‘Bir yastıkta kocamak’ temennileriyle yola çıkılan evlilik sürecinde çiftlerin nişanlılık sürecini huzurlu bir şekilde geçirmeleri çok önemlidir. Hayatını birleştireceğin kişiyi seçmek ve onunla bir ömür beraber yaşama kararı dışarıdan kadar toz pembe değildir. Evlilik yolunda atılan ilk adımlardan biri olan söz-nişan evresi, ilerleyen zamanlarda çiftleri yüzük atacak duruma kadar getirip zor süreç yaşatabiliyor. Bu süreci çatışmalı, kaygılı ve bir hayli yıpratıcı geçen çiftler olduğu gibi çok iyi bir yönetimle daha az hasarla kurtaran da vardır. Nişanlılığın son zamanlarına doğru düğün hazırlıkları ile beraber çiftlerde artan stres ile beraber diğer aile fertlerinin gönlünü hoş etme çabası da ufak ya da büyük çaplı gerilimler oluşturabilmektedir. Nişanlılık döneminde bu ve benzeri sorunları atlatmak her çiftin isteği olsa da bu durum tamamen çiftlerin elindedir. Evliliğe kendinizi hazır hissedebilmeniz çok önemlidir. Eğer hazır hissediliyorsa düğün gününe kadar geçecek olan stresli anlarda verilen her tepki değişime ayak uydurmayı gösterir. Düğün hazırlıkları arasında stres ve kaygı ile baş edebilen kimselerde nişanlılık krizleri daha kolay atlatılabilir.

TIKLA OKU: İDEAL NİŞAN SÜRESİ NE KADAR OLMALI?

NİŞANLILIK DÖNEMİNDE YAŞANAN SORUNLAR!

Az ya da çok her nişanlı çiftin ufak tefek sorunlardan kaynaklı olsa da yaşadıkları bazı problemler çiftleri yüzük atmaya kadar götürebiliyor. Nişanlanan pek çok çiftin yaşadığı başlıca sorunları ele alacak olursak, öncelikle her ilişkinin kendine has yürüdüğü ve ona göre şekillendiğini söylemek isteriz. Evlilik olgunluğuna erişmemiş çiftler nişanlanma sürecini iyi yönetemezlerse ilişkileri ne yazık ki bir süre sonra son bulur. Ancak büyük ya da küçük yaşanan tüm bu sorunların bir süreç olduğunun bilincinde olup birbirlerinde yönetimi başarılı şekilde sürdüren çiftlerde az hasarla mutluluğa gidilebiliyor.

Bunu başaran ya da başaramayan çiftlerin nişanlılık döneminde sıklıkla yaşadığı sorunların temel etkenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

AİLELER VE ÜÇÜNCÜ ŞAHISLAR:

Nişanlılık döneminde her iki tarafında yaygın olarak düşündükleri şey, beraberliklerinin herkes tarafından kabul görülmesidir. Evlenecek olan çiftlerin birbirleriyle uyum sağlaması elbette çok önemlidir. Ancak ilişkiler bazen öyle bir duruma girer ki komşusunun ya da uzaktan akrabalardan birinin bir sözü bile etkili olup çiftler arasında anlaşmazlığa gidebilir.

Evlilik öncesinde ilişkilerin bitmesinde en önemli sebep budur. Üçüncü kişiler ilişkiye her zaman ister istemez dahil olacaktır ancak burada bilinmesi gereken en önemli nokta yönetiminin çiftler tarafından çok iyi şekilde sağlanmasıdır.

Her ne olursa olsun evliliğe çift olarak girileceği için sorunlar karşısında da çift olarak çözmek gerekir. Başkalarını olaya müdahale etmek her zaman sorunları çözünülmez kılacaktır.

TIKLA OKU: HAYIRLI EVLİLİK DUALARI! EVLENECEK KİMSELER…

MADDİ İMKANSIZLIKLAR:

Yine hazırlık sürecinde ev alışverişi yaparken alınacak eşyalarda ya da düğünde takılan takıların kime gideceği veya neye harcanacağı konusunda birçok çiftin yüzük attığını görürüz. Nişanlılık döneminde en sık görülen sorulardan birisi de maddi sebeplerdir.

BEKARLIĞA VEDA, GELİN HAMAMI GİBİ FUZULİ ORGANİZASYONLAR…

Son zamanlarda evlilik hazırlığı içerisinde olan genç kızların kına organizasyonları, gelin hamamı, bekarlığa veda partisi gibi konseptler her ne kadar evliliğin kutlanması maksadıyla yapılsa da gereksiz yere yapılan harcamalar ve hazırlıklar için boşa giden zaman, çiftler ve aileler arasında gerginliğe yol açabiliyor.

TIKLA OKU: DİNİ NİKAH NEDİR, NASIL KIYILIR?

NİŞANLILIK DÖNEMİNDE YAŞANAN SORUNLAR EVLENİNCE ÇÖZÜLÜR MÜ?

Nişanlılık evresinin yaşanma hali evliliğin seyrini uzun süreli etkileyebilecek niteliğe sahiptir. Nişanlıyken yaşanan sorunlar eşler ya da aileler arasında tekrar tekrar hatırlanacak hatta belkide yüze vurulacak duruma gelebilir. Dolayısıyla nişanlılık süreci iyi yönetilmezse evlilikte hasarlar meydana gelebilir.

nişanlılık dönemi kavgaları,nişanlılık döneminde görülen sorunlar,nişanlılık krizi,evlilik öncesi stres,evlilik öncesi konuşulması gereken konular

Nişanlılık dönemi krizleri! Nişanlılık dönemindeki sorunlar evlenince çözülür mü?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!