G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? Muz kabuklarını çöpe atmayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? Muz kabuklarını çöpe atmayın! / Haberin Peşinde Urfa

Potasyum bakımından en zengin besinlerden biri olan muzun kabuklarından yapılan çay özellikle metabolizmayı düzenlemede etkilidir. Ekstra şekere ihtiyaç duyulmadan tüketilen muz çayı ağız içinden bağırsaklara kadar olan enfeksiyonlu hücreleri temizler. Peki Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtları:

Potasyum bakımından en zengin besinlerden biri olan muzun kabuklarından yapılan çay özellikle metabolizmayı düzenlemede etkilidir. Ekstra şekere ihtiyaç duyulmadan tüketilen muz çayı ağız içinden bağırsaklara kadar olan enfeksiyonlu hücreleri temizler. Peki Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtları:

Tropikal besinler arasında yer alan muz, Güneydoğu Asya ülkelerinde yetiştirilir. Kırmızı, yeşil ve sarı renklerde bulunur. Ülkemizde ise en fazla Anamur olanı yetiştirilir. Dünya genelinde en fazla tüketilen besinlerden biri olan muzun içine birçok protein, mineral, vitamin ve aminoasit barındırır. Özellikle potasyum bakımından zengin olan muz, vücudun hücresel işlevselliği için alması gereken en doğal takviyedir. Taze ve çiğ olarak tüketilen muzun içindeki liflerde hem kandaki kolesterolü düşürür hem de bağırsak florasını düzenler. Son yıllarda ise muz, çay şeklinde tüketilir. Akşamları yatmadan önce tüketilmesi tavsiye edilir. Rahat bir uyku çekilmesini sağlayan muz çayı hem kabukları kurutularak yapılır. Hem de muz bir bütün olarak kaynatılır. Sonra süzülerek içilir. İçeriğine tarçın ekleyebilirsiniz.

MUZ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Muz kabukları kurutulur. Bir muzun kurutulmuş kabukları bir buçuk su bardağı eklenerek kaynatılır. Ortalama 15 dakika kaynatılan suya bir çay kaşığı tarçın eklenir. Daha sonra süzülerek içilir. Bunun yanı sıra taze hafif yeşil renkte olan bir adet muzu iyice yıkayın. üzerine iki bardak su ekleyip kaynatın. 15 dakika sonra ocaktan alın. kabuklarını soyup içine suya ekleyip ezin blendırdan geçirip bir beş dakika daha kaynatın. İçine bir çay kaşığı tarçın ekleyip tüketebilirsiniz. 

MUZ ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Muz çayı hücrelerin işlevselliğini artırdığından tümör oluşumunu önler. Antimutagenik ve sitoprotektif etkisi olan muz çayı, bu özelliği sayesinde kanser riskini azaltır. Çünkü bu iki madde güçlü bir kanser savardır. 

Dopamin ve serotonin hormonlarını artırdığından depresyon ve stres riskini azaltır. Uzmanlar özellikle muz çayının ergenlikten itibaren tüketilmesini önerir. 

Uyku sorunu yaşayanlar için de ideal bir doğal ilaçtır. İçerdiği magnezyum sayesinde beyindeki sinir hücrelerini yatıştırır. Hem uykuyu düzenler hem de beynin işlevselliğini artırarak ileri yaşlarda görülen ihtimali olan unutkanlığı önler. 

Potasyum sayesinde kan basıncını dengeler. Yüksek tansiyon ya da kalp ritim bozukluklarının yaşanmasının önüne geçer. 

Antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede vücudun virüslere karşı olan direncini artırır. 

Bağırsakların işlevselliğini artırarak kabız ve ishal gibi sindirim sorununun yaşanmasını önüne geçer. Ayrıca metabolizmayı düzenlediğinden kilo vermek isteyenler içinde idealdir. Uzun süre tok tutar. 

Kas ve kemik yoğunluğunu artırır. İleri yaşlarda görülme ihtimali olan osteoporozu önler. 

muz kabuğu çayı,muz çayı ishale iyi gelir mi,muz çayı zayıflatır mı

Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? Muz kabuklarını çöpe atmayın!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!