G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,92
GBP40,70
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.444,91
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği: Mesleki eğitim otellere taşınıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği: Mesleki eğitim otellere taşınıyor / Haberin Peşinde Urfa

Mili Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle, otellere mesleki eğitim merkezleri kurulacak. İlk olarak İstanbul’da başlayacak pilot uygulama zamanla diğer şehirlerde yaygınlaştırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile otellere mesleki eğitim merkezleri kurulacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve temsilciler katıldı. Bakan Mahmut Özer, “İlk İstanbul’da pilot uygulamaya başlıyoruz. Artık ayrı binalarda mesleki eğitim merkezi olmayacak. Otellere mesleki eğitim merkezi kuracağız. İlk defa yabancı dil ağırlıklı eğitim vereceğiz. ‘Aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriği artık tarih olacak.” dedi.

3 YABANCI LİSAN ZORUNLU OLDU

Bakan Ersoy ise “İlk uygulamayı sektörle sıkı iş birliği içerisinde İstanbul’da başlatacağız. Ardından da turizm sektörünün yoğun olduğu bölgelerden başlayarak bu projeyi yaygınlaştıracağız. Bu protokolün en büyük özelliği öğrencilerle sınırlı olmaması. Her yaş grubundan 40 yaşında da 50 yaşında da olsa bu sektöre adım attıysa mesleki eğitim kursundan yararlanabiliyor. Ayrıca artık İngilizce ve Rusça mecburi lisan; Fransızca, Çince, Arapça ve Almanca üçüncü lisan olarak seçmeli ders oldu” şeklinde konuştu. Vali Yerlikaya da “İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odasıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi’yle beraber az önce 236 mesleki teknik Anadolu lisesinin 92’siyle eğitim, üretim ve istihdam alanında işbirliği protokolü yapıldı.” bilgisini verdi. Meslek liselerinde eğitim gören yaklaşık 25 bin kişinin turizm sektöründe istihdam edilmesi hedefleniyor.

Mili Eğitim Bakanlığı,Atatürk Kültür Merkezi’,Kültür ve Turizm Bakanlığı,Mahmut Özer,ehmet Nuri Ersoy


Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği: Mesleki eğitim otellere taşınıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!