G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,77
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.397,00
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Milli Eğitim Bakanı Özer: Vakalar artsa da okulları kesinlikle kapatmayacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Özer: Vakalar artsa da okulları kesinlikle kapatmayacağız / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı canlı yayında, 6 Eylül’de yeniden başlayan yüz yüze eğitim dönemine ilişkin merak edilenleri yanıtladı. Bakan Özer, vakaların artması durumunda okulların kapatılıp kapatılmayacağı sorusuna, “Kesinlikle hayır. Şu andaki oranlarımız alarm verebilecek bir düzeye hiç ulaşmadı. Onun için tekrar söylüyorum: Okulları kapatmayacağız.” diyerek cevap verdi. Artvin Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın bir öğretmen ile yaşadığı probleme de değinen Bakan, “Esefle kınıyorum. Her zaman öğretmenlerimizin yanındayız. İçişleri Bakanlığı da gerekli soruşturmayı başlattı zaten.” ifadelerini kullandı.

CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim başlaması için oluşturulan sistemin mutlaka problemlerle karşılaşacağını vurgulayarak, “Bir okuldaki aşılı çalışanları, PCR yaptırması gerekenleri kapatılan sınıf ve okul sayısını elektronik sistemle izliyoruz. Sadece devlet okulları değil, tamamını kapsayacak şekilde süreci yönetiyoruz. 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı. Vaka olan her sınıfa 14 gün ara verdirip geri açıyoruz.” dedi.

VAKALAR ARTARSA OKULLAR KAPATILIR MI?

Vakalardaki olası bir artış durumunda okulların kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin soruya da yanıt veren Bakan, “Kesinlikle hayır. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD’de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD’de şuan okulların yüzde 2’si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şuan ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok.” ifadelerini kullandı.

Vakalar artabileceğini, okullar kısa aralıklarla kapanabileceğini ve toplumun buna alışması gerektiğini vurgulayan Özer, “Şu andaki oranlarımız alarm verebilecek bir düzeye hiç ulaşmadı. Onun için tekrar söylüyorum: Okulları kapatmayacağız.” diye konuştu.

KAYMAKAMIN ÖĞRETMEN İLE YAŞADIĞI POLEMİK: ESEFLE KINIYORUM

Artvin’in Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın, ziyaret ettiği lisede girdiği sınıfta bir öğretmen ile yaşadığı polemiğe de değinen Bakan Özer, “Esefle kınıyorum. Her zaman öğretmenlerimizin yanındayız. İçişleri Bakanlığı da gerekli soruşturmayı başlattı zaten.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs,Mahmut Özer,Yüz Yüze Eğitim,Milli Eğitim Bakanı


Milli Eğitim Bakanı Özer: Vakalar artsa da okulları kesinlikle kapatmayacağız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!