G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Metro Türkiye’nin hayvan refahı uygulamalarında iki ödül aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metro Türkiye’nin hayvan refahı uygulamalarında iki ödül aldı / Haberin Peşinde Urfa

Metro Türkiye, Türk-Alman Üniversitesi’nin hayvan hakları standartlarını yükseltmek amacıyla düzenlediği Hayvan Refahı Ödülleri’nde “İyi Yumurta” ve “İyi Balık” kategorilerinde iki ödüle layık görüldü.

Metro Türkiye, Türk-Alman Üniversitesi’nin hayvan hakları standartlarını yükseltmek amacıyla düzenlediği Hayvan Refahı Ödülleri’nde “İyi Yumurta” ve “İyi Balık” kategorilerinde iki ödüle layık görüldü.

Doğaya ve hayvan haklarına saygı çerçevesinde yürüttükleri sorumlu iş modeli ile müşterilerine sağlıklı, güvenli, kaliteli ve sürdürülebilir hayvansal gıda ürünleri sunduklarını ifade eden Metro Türkiye Kalite Güvence Müdürü Elif Arabacıoğlu, gerçekleştirdikleri projelerde doğaya ve hayvan haklarına saygıyı işlerinin bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Aldıkları ödül hakkında açıklamada bulunan Arabacıoğlu, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla 4. kez Türk – Alman Üniversitesi’nin düzenlediği Hayvan Refahı Ödülleri’ne layık görülüyoruz. Metro Türkiye olarak dört yıldır üst üste ‘İyi Yumurta’ ödülü alıyoruz. Bununla birlikte geçen yıl ‘İyi Besicilik’ ve ‘İyi Balık’ kategorilerinde de çalışmalarımızla ödüle değer bulunduk. Bu yıl ise yine ‘İyi Yumurta’ ile birlikte ‘İyi Balık’ kategorilerinde ödül aldık. Böylesi önemli bir organizasyonda iki ödüle birden layık görülmek gurur verici. Hayvan refahı, çalışmalarımızı gerçekleştirirken her zaman ön planda tutmaya devam edeceğimiz bir konu olacak, önümüzdeki dönemde de bu konuda yeni hedeflerimiz var.” dedi.

Türkiye’de kafessiz yumurta standardını kabul eden ilk ve tek perakende şirketi Metro Türkiye, 2017 yılında çalışmalarına başlamış ve 2019 yılında kendi markaları altında kafessiz yumurtaları raflarına getirmişti. 2022 yılı itibarıyla Metro Chef markalı yumurtalarının yüzde 76,5’ini kafessiz sistemlerden elde ettiklerini açıklayan Metro Türkiye, 2023 yılı sonuna kadar ise kendi markalı yumurtalarının tamamının kafessiz olmasını taahhüt ediyor. Kafessiz sistemlerde tavuklar kümeste arzu ettikleri gibi gezinip, toprağı eşeleyebiliyor, kanatlarını rahatça açıp, tüneklerde konforlu bir şekilde dinlenip uyuyabiliyor ve folluklarda güvenle yumurtluyor, böylece çok daha az stres altında doğal davranışlarını sergileyebilmiş oluyor.

Türkiye’de kendi markası altında kültür balıklarına raflarında yer veren Metro Türkiye, ‘İyi Balık’ için en çok sattığı 12 tür balık ve deniz ürününü en az %90 oranında sürdürülebilirlik sertifikalı kaynaklardan tedarik ediyor. Ayrıca sürdürülebilir balıkçılık çalışmaları doğrultusunda en az bir sertifikaya sahip olan tedarikçiler ile çalışmayı taahhüt ediyor. Bir diğer taahhüt ise, 2025’e kadar satışını yaptığı tüm kültür balığı tedarikçilerinin çiftliklerindeki azami stok yoğunluklarının çipura, levrek ve somon türleri için 20 kg/m3 ve alabalık için 25 kg/m3 azami stok yoğunluğu standartlarını karşılaması. Hayvan refahı kriterleri kapsamında belirlenen oranlar sayesinde balıkların daha az strese girmesi ve tezgahlarda daha lezzetli ve sağlıklı balıkların tüketime sunulması hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Metro Türkiye’nin hayvan refahı uygulamalarında iki ödül aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!