G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Mesleki eğitimde ‘sanal’ dönem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mesleki eğitimde ‘sanal’ dönem / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bazı riskli mesleklerde artırılmış sanal gerçeklik uygulamalarını kullanarak eğitim yapılacağını söyledi. Özer, “Kaynakçılık, madencilik gibi alanlarda uygulamaya başladık. Metaverse ile ilgili eğitim için de çalışmalar devam ediyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bazı riskli mesleklerde artırılmış sanal gerçeklik uygulamalarını kullanarak eğitim yapılacağını söyledi. Özer, “İş sağlığı ve güvenliği açısından riskli alanlarda dünyada mesleki eğitim artırılmış sanal gerçekliğe geçti. Biz de onun aynısını mesleki eğitime uygulayacağız. Mesela kaynakçılık, madencilik gibi alanlarda uygulamaya başladık. Sanal gerçeklikle ilgili alt yapıyı kurma, geliştirme, dijital içerikler oluşturma ile ilgili çalışmaları yoğunlaştırdık. Metaverse eğitimi için de çalışma devam ediyor.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

HEDEFİMİZ 1 MİLYON ÇIRAK

Öğretmenlik mesleki gelişimi için bu yılki bütçenin 282 milyon olduğunu söyleyen Özer, okulların kendi ihtiyaçlarına göre eğitim planlaması yapılacağını söyledi. İşletmelerin usta öğretici ihtiyacını karşılamak için de iyileştirme yapıldığını aktaran Özer, “2022 yılındaki hedefimiz 1 milyon çırak. Gıda teknolojisinde, metal sanayinde çırak sayısı 4-5 kat arttı.” diye konuştu.

MATEMATİK ÖĞRETİMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Matematikte öğretme yaklaşımını değiştireceklerini bildiren Özer, şunları söyledi: Eğitimin ilk kademelerinde çok somut, daha sonra gittikçe soyutlaşan ama hayatla ilişkisi hiç kopmayan bir matematik yaklaşımı tasarlıyoruz. Mesela ilkokul aşamasında matematik bir oyun tarzında farklı etkinliklerle öğrenilecek şekilde. Ortaokuldan liseye doğru matematik zenginleştirici ortamların sağlandığı yaklaşımlar olacak.

Milli Eğitim Bakanı,Mahmut Özer,sanal gerçeklik,Metaverse

Mesleki eğitimde ‘sanal’ dönem

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!