G-CV0ZL47F6D
USD32,45
EURO34,75
GBP40,57
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.437,64
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Meme kanserinde korkutan tablo mutluluğa dönüşebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meme kanserinde korkutan tablo mutluluğa dönüşebilir / Haberin Peşinde Urfa

Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Karanlık anlattı: Meme kanseri kadar tedavi sonrası meme kaybının da ağır bir travma olduğunu belirten Karanlık, ‘Bu sorun onkoplastik cerrahiyle ortadan kalkıyor’ dedi… 

Meme kanseri, sadece tanısı konulduktan sonra değil, tedavi sonrası da psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Kanserli memenin ameliyatla alınacak olması hastalarda ağır depresyona yol açabiliyor. Ancak onkoplastik cerrahiyle yani onkolojik cerrahi ve plastik cerrahinin birleşmesiyle uygulanan yöntem sayesinde hastalar, hem sağlığına kavuşuyor, hem de memelerini kaybetmiyor. Böylelikle ameliyattan sonra normal yaşamlarına devam edebiliyor. Prof. Dr. Hasan Karanlık onkoplastik cerrahinin önemini şöyle anlattı…

LÜKS DEĞİL, ŞARTTIR

Meme kanseri olduğunu öğrenen kadın artık iyileşme oranının yüksek olduğunu bildiği için tedavi sonrasını sorgulamaya başladı. Teoride bilinen ancak pratikte aynı oranda uygulanmayan onkoplastik cerrahinin önemi bu sorgulamayla gündeme geldi. Onkoplastik cerrahi artık bir lüks değil; kadının tedaviden sonraki hayatı için bir gerekliliktir.

CİNSİYET SEMBOLÜDÜR

Kanser korkusu yaşayan kadına ‘önce tedavi edelim sonra memeyi tamir ederiz’ yaklaşımı yanlıştır. Meme kadın için cinsiyetinin sembolüdür. Dolayısıyla tedavi sırasında ve sonrasında bedensel bütünlüğü kendisi-çevresi için mutluluğun şartı gibi düşünülmelidir. Hastanın memesiz hayatına devam etmesi ya da tedavi tamamlandıktan sonra bu sorununun giderilmesini beklemesi yerine meme cerrahisi eğitim ve yetkinliğine sahip iki cerrah aynı anda operasyonu yapabilir.

BÜYÜK MORAL OLUR

Beden eksikliği duygusu kadının çevre, aile, eş, iş hatta çocuğu ile iletişimini olumsuz etkileyebilir. Kadın, ruhunda travma oluşturan tedavi sonrasında hastaneye gitmeye çekinir. Kemoterapi, radyoterapi gibi zor tedavi süreçlerini yaşayan kadını depresif ruh halinden kurtarmak önemlidir. Görsel bütünlük sağlandığında tedaviye uyum da artar. Kanser tanısı ‘daha güzel göğüslere sahip olabilirim’ düşüncesiyle yumuşayabilir. Korkutan tablo mutlu tabloya dönüşebilir.

HASTA, ESTETİK BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞUR

‘Kombine Ameliyat’ olarak adlandırılan tedavide onkolog ve plastik cerrah birlikte operasyona girer. Onkolog, kanserli bölgeyi temizledikten sonra karşı meme ile görsel bütünlüğün sağlanması için plastik cerrah, gerekirse küçültme-toparlama-dikleştirme işlemini yapar. Böylece kadın ameliyat sonrası belki de hastalık öncesinden çok daha estetik bir meme görüntüsüne kavuşur.

Meme kanserinde korkutan tablo mutluluğa dönüşebilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!