G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,94
GBP40,64
BIST10.173,42
GR. ALTIN2.439,78
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kütüphanesiz okul kalmadı: 16 bin 361 okula yeni kütüphane

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütüphanesiz okul kalmadı: 16 bin 361 okula yeni kütüphane / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanlığı, 26 Ekim 2021’de başlattığı ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında 2 ay içinde 16 bin 361 okula yeni kütüphane yaptı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan yaklaşık 42 milyona yükselttik” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 26 Ekim 2021’de başlattığı ve 31 Aralık 2021’de tamamladığı ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında 16 bin 361 yeni kütüphane yaptı. Bu proje ile ‘Sıfır Atık’ projesi birleştirilerek 1 Ocak 2022’de ‘tüm illerde geri dönüşüm yoluyla 250 kütüphane’ kararı hayata geçirildi.

EN ÇOK KÜTÜPHANE İSTANBUL’A

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen proje 25 günde tamamlandı. Böylece tüm illerdeki okullara geri dönüşüm yoluyla 250 kütüphane kazandırıldı.

Projeyle kütüphanelerdeki kitap sayısı, 28 milyondan 42 milyona yükseltildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, projeyi iki ayda tamamladıklarını anlatarak şunları kaydetti:

“Bu kapsamda kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula yeni kütüphane yaptık. 2021 yılı sonunda kütüphanesiz okul kalmadı. Kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan yaklaşık 42 milyona yükselttik. Ayrıca, okullarımızda Emine Erdoğan’ın himayelerinde devam eden sıfır atık projesini de bu projeyle birleştirerek Ocak ayında 81 ilde geri dönüşüm yoluyla oluşturulan 250 kütüphane yapmayı hedeflemiştik. 25 gün gibi kısa sürede bu hedefe ulaştık. Tüm illerimizde geri dönüşüm yoluyla oluşturulmuş en az bir kütüphane bulunuyor. İstanbul, 33 kütüphaneyle geri dönüşüm yoluyla oluşturulan en fazla kütüphaneye sahip kentimiz oldu. 14 kütüphaneyle İzmir ikinci, 13 kütüphaneyle Antalya ve Muğla üçüncü sırada yer aldılar.”

ATIK SIRALAR DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Proje, Ağrı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi’nde sıfır atıkla yeni bir kütüphane oluşturulmasıyla başlatılmıştı. İllerde toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı. Kullanılmayan tahtalar, sıralar, demirler, camlar öğretmen ve öğrenciler tarafından masa, kitaplık, sandalye, sehpa ve aksesuara dönüştürülerek kütüphanede kullanıma uygun hale getirildi.

Dijital kitaplar TRT Çocuk’ta

TRT Çocuk Kitaplık uygulamasına, yarıyıl tatiline giren çocuklar için her gün yeni bir kitap eklenecek. Uygulamada, okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklar için psikolog, pedagog ve çocuk gelişim uzmanlarınca detaylı bir değerlendirme sürecinden geçirilen kitapların yer alıyor. Çocuklar interaktif dijital kitapları, ücretsiz ve reklamsız olarak okuyabilecek ya da istediklerinde dinleyebilecekler. Uygulamada ‘Tanısan Çok Seversin’, ‘Ben
Ne Olmak İstiyorum’, ‘Bil Bakalım Ben Kimim’, ‘Bakkal Tosun’, ‘Çiftçi Mumu’ gibi kitaplar yer alıyor.

​Milli Eğitim Bakanlığı,Mahmut Özer,Kütüphane,Emine Erdoğan

Kütüphanesiz okul kalmadı: 16 bin 361 okula yeni kütüphane

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!