G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,81
GBP40,62
BIST10.296,65
GR. ALTIN2.403,05
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kursların müfredatı dolu dolu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kursların müfredatı dolu dolu / Haberin Peşinde Urfa

CHP’nin kapatılmasını istediği 4-6 yaş Kur’an kurslarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet’in müfredatı uygulanıyor. Yeni Şafak’ın gezdiği Ülkü Ulusoy Balalar kursunda 3 sınıfta 30 öğrenci var. Öğretmen Havva Erdal, deneyler ve sanat etkinlikleri yaptıklarını, dil gelişimi için şiir ezberlettiklerini söyledi. Erdal, “Müfredatımız dolu dolu. Kreşten farkı Kuran-ı Kerim olması” dedi.

CHP Grup Başaknavekili Özgür Özel’in hedef aldığı ve skandal bir şekilde “Orta Çağ” zihniyeti olarak nitelediği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş kurslarında çok zengin bir eğitim veriliyor. Bunlardan biri olan Ankara’daki Ülkü Ulusoy Balalar 4-6 yaş Kur’an kursu kapılarını Yeni Şafak’a açtı. Kursta verilen eğitimin içeriklerini öğretmen Havva Erdal anlattı: “3 tane sınıfta 10’ar öğrencimiz var. Sınıfları yaş gruplarına göre, yani 4, 5 ve 6 yaş olmak üzere üç gruba ayırıyoruz. Her yaşa kendi becerilerine göre eğitim veriliyor. Mesela 6 yaş grubundakilerle daha çok anaokulu etkinlikleri yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Diyanet’in müfredatından da faydalanıyoruz. Değerler eğitimi, Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Çocuklar 4-6 yaşta alması gereken öz bakım becerilerini, kendi başlarına yapacakları işlerde beceri kazanıyorlar. Haftanın belli günlerinde deneyler, sanat etkinlikleri yapıyoruz. Dil gelişimi için bazı şiirler ezberletiyoruz. Müfredatımız dolu dolu. Çocukları becerilerine göre de yönlendiriyoruz. Kreşten farkı sadece değerler eğitimi ve Kuran-ı Kerim eğitiminin olması. Sayıları, örnekleri öğretiyoruz. Belirli gün ve haftalarla ilgili etkinlikler yapıyoruz.”

Havva Erdal

GELİŞİMLERİNDEKİ FARKI GÖRÜYORUZ

Anneleri Kur’an Kursu’na giden çocukların kayıtlarına öncelik verdiklerini belirten Erdal, “Anneleri yetişkin sınıfında Kur’an öğrenirken, çocuklar da burada eğitim görüyor. Anne-çocuk aynı saatte çıkıyorlar. Çocukların ilk geldikleri zamanla, yıl sonundaki gelişimleri arasında büyük fark oluyor. Mesela ilk geldiğinde kalem dahi tutmayan çocuklarımız oluyor, biz ilk aşamada onlara bu becerileri kazandırıyoruz. Buradan ayrıldıklarında çocuklar Kur’an-ı Kerim’i, namaz surelerini ve dini değerleri öğrenmiş oluyorlar” diye konuştu.

Burada mutlu oluyorum

Kursun öğrencilerinden 5 yaşındaki Aslı, “İki yıldır kursa geliyorum. Çok sevdiğim için gelmek istiyorum. Kapı süsü yapmayı çok seviyorum. Arapça harfleri artık okuyabiliyorum. Kur’an-ı Kerim’e geçtim, ikinci cüzdeyim, üçüncü cüze geçmeme 9 sayfa kaldı” diye konuştu.

Aslı

Arkadaşlarıma dua ediyorum

6 yaşındaki Kaan Eymen de kursta öğrendiklerini şöyle anlattı: “Kur’an’a geçmeme sadece 2 sayfa kaldı. Arkadaşlarımla eğleniyorum. Oyunlar oynuyoruz. Buradan eve gittikten sonra sınıfımı özlüyorum. Uzun süre hasta olan arkadaşlarımı özlüyorum ve onlar çabuk iyileşsin diye dua ediyorum.”

Kaan Eymen

Milli Eğitim Bakanlığı,Diyanet,Yeni Şafak,Ülkü Ulusoy Balalar,Havva Erdal

Kursların müfredatı dolu dolu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!